Tweede oproeping voor extra gemeenteraad van oppositie over Boekent-project op 6 januari

Het gemeentehuis van Haaltert.
Claudia Van den Houte Het gemeentehuis van Haaltert.
Oppositiepartijen Centrumlijst voor Haaltert, Vlaams Belang en Open en Liberaal roepen de gemeenteraad nog eens samen op Driekoningen, maandag 6 januari.

De oppositie had eerder al een extra gemeenteraad samengeroepen over het project Boekent. Die zou normaal plaatsgevonden hebben op vrijdag 27 december, maar de raadszitting kon niet doorgaan omdat de meerderheidspartijen N-VA, CD&V en sp.a niet opdaagden. Zij verweten de oppositiepartijen van een onredelijke houding, omdat ze weigerden om hun agendapunten toe te voegen aan de al geplande gemeenteraad van 19 december en spraken zelfs van ‘machtsafwending’. Volgens de oppositiepartijen was het de bedoeling om op de bijkomende gemeenteraad boven de partijgrenzen heen “tot een constructieve oplossing te komen” over het proefproject Boekent in Kerksken, waar zij de oorspronkelijke verkeerssituatie terug willen. 

De tweede oproeping gebeurt dus op 6 januari. Bij een tweede oproeping hoeft er geen meerderheid van de raadsleden aanwezig te zijn om de raad te kunnen laten doorgaan. Er staan opnieuw dezelfde twee punten op de agenda: een voorstel om het proefproject Boekent negatief te evalueren en alles terug te brengen naar de oorspronkelijke staat en een voorstel voor een motie van wantrouwen tegenover de burgemeester.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.