Ster kwijt, maar wel mooie score in Gault & Millau voor Apriori

Archieffoto van chef Kristof Coppens in zijn zaak Apriori.
Foto Claudia Van Den Houte Archieffoto van chef Kristof Coppens in zijn zaak Apriori.
Restaurant Apriori in Haaltert krijgt opnieuw een score van 15 op 20 in de nieuwe gids van Gault & Millau. Het restaurant verloor vorig jaar haar Michelinster.

Apriori was twaalf jaar op rij een sterrenrestaurant, toen het vorig jaar haar ster verloor. In de Gault & Millau blijft het restaurant wel haar mooie score behouden. “We halen al twaalf jaar dezelfde score”, reageert chef-kok Kristof Coppens. “Maar we zijn daar niet mee bezig. Het is altijd een momentopname. Na 22 jaar hebben we ons vast cliënteel. Een inspecteur voor de gids is evenwaardig aan een andere klant.” Met het verliezen van de ster zit hij niet mee in de maag. “We hebben gemerkt dat het voor de klant weinig uitmaakt. We hebben een heel goed jaar gehad. Uiteindelijk zijn het de klanten waarvoor we werken”, besluit Coppens.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.