Stationsgebouw Ede volledig afgebroken: er komt dan toch geen overkapte wachtruimte in de plaats

Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.
Claudia Van den Houte Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.
Het oude stationsgebouw van Ede is niet meer. Het ligt nu volledig tegen de vlakte. Er was eerst een overkapping met een open wachtruimte gepland, maar die komt er nu toch niet.

De eerste werken in de stationsomgeving van Ede gingen half februari al van start. Zo’n twee weken geleden werd er dan gestart met de sloop van het stationsgebouw. Dat zou plaatsmaken voor een overkapping met open wachtruimte, maar de NMBS bevestigt nu dat er geen aparte wachtruimte komt. “De parking wordt heraangelegd en er komt een overdekte fietsenstalling, met plaats voor 140 fietsen”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. “Dit alles gebeurt volgens het standaardconcept, een nieuw uniform concept dat NMBS heeft uitgewerkt voor de kleinere stations. Het station van Ede en de fietsenstalling krijgen zo een herkenbaar design, met de nieuwste standaarden op het vlak van comfort en veiligheid.”

Dirk Gijsels, voormalig CD&V-gemeenteraadslid, had tijdens het vragenhalfuurtje voor inwoners hierover een vraag gesteld. Ook schepen van Mobiliteit Bart Welleman (N-VA) bevestigde daarop dat er geen wachtruimte komt in de plaats van het stationsgebouw.

Nu het oude stationsgebouw is gesloopt, volgt de heraanleg van de parking, waardoor die tijdelijk onbereikbaar zal zijn.

Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.
Claudia Van den Houte Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.
Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.
Claudia Van den Houte Het stationsgebouw van Ede ligt volledig tegen de vlakte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.