Sébastien (7) krijgt enveloppe met 50 euro van ‘Secret Santa’ tijdens kerstinkopen

Sébastien met het kerstkaartje en het briefje van vijftig euro dat hij kreeg van de 'Secret Santa'.
rv Sébastien met het kerstkaartje en het briefje van vijftig euro dat hij kreeg van de 'Secret Santa'.
Sébastien De Cock, een zevenjarige jongen uit Haaltert, kreeg een bijzondere verrassing tijdens het kerstshoppen. In een winkel in Aalst kreeg hij van een onbekende jongeman een enveloppe in de handen gedrukt, met daarin een briefje van vijftig euro.

“We waren in de Hema in Aalst om een nieuw servies te kopen voor Kerstmis, toen er plots op Sébastiens schouder werd getikt”, vertelt Karen De Winne, de mama van Sébastien. “Een onbekende jonge man, van in de twintig schat ik, zei tegen mijn zoon: ‘Dag jongeheer, ik heb voor jou een boodschap van Secret Santa’, en hij overhandigde hem een enveloppe. We dachten dat die man vriendelijk wou zijn en kerstkaartjes uitdeelde, maar toen Sébastien het kerstkaartje uit de enveloppe haalde, viel er een briefje van vijftig euro op de grond. De man die de enveloppe had overhandigd, was al even snel verdwenen als hij gekomen was. We waren verbijsterd. We hebben nog rondgekeken, maar vonden hem niet meer terug, en misschien was dat ook zijn bedoeling.”

Willekeurige daad van vriendelijkheid

Karen en Sébastien vonden meer uitleg op het kerstkaartje: “Beste onbekende, vandaag ben je de ontvanger van een willekeurige daad van vriendelijkheid. Neem dit geschenk aan wetende dat je het verdient en dat ik je het allerbeste toewens in je leven en in het leven van je geliefden. Laat dit een inspiratie zijn om zelf willekeurige daden van vriendelijkheid de wereld in te sturen. Dat al uw dromen in vervulling mogen gaan”, luidde de tekst op het kerstkaartje.

“We waren overdonderd door de boodschap op het kaartje. Blijkbaar was het de bedoeling van de man om eens na te denken en om een goede daad te doen. Volgens mijn echtgenoot is zijn actie geïnspireerd op de film ‘Pay It Forward’, waarbij een jongetje via kleine daden ervoor probeert te zorgen dat mensen iets goeds doen voor elkaar.” 

Mensen in armoede helpen

Karen, haar man en Sébastien zijn er al uit wat ze gaan doen met de vijftig euro die ze kregen van de ‘Secret Santa’. “De vrouw van de voetbalcoach van Sébastien werkt in het OCMW van Haaltert. Zij vertelde ons dat er toch nog heel wat armoede is in Haaltert. Zij weet wat er nodig is om mensen te helpen en zal ons drie situaties doorgeven waarvoor het geld kan worden gebruikt. Wijzelf stellen het goed, maar voor vele mensen maakt die vijftig euro veel verschil”, zegt Karen.

“We storten af en toe al eens een gift voor een goed doel, maar dit heeft toch meer impact dan andere acties. Hier krijg je een opdracht om ook iets goed te doen. We hebben besloten om volgend jaar ook zelf Secret Santa te zijn.”

Sébastien met het kerstkaartje en het briefje van vijftig euro dat hij kreeg van de 'Secret Santa'.
rv Sébastien met het kerstkaartje en het briefje van vijftig euro dat hij kreeg van de 'Secret Santa'.
In de enveloppe zat er ook een briefje.
rv In de enveloppe zat er ook een briefje.39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bruno De Smet

  Politiekers neem hier eens een voorbeeld aan ipv alles in jullie zakken te steken

 • SOLANGE DE MEESTER

  Hartverwarmend gebaar, en zo tof dat de ontvangers meteen aan de armen denken.... Zou ik ook doen......

 • frans Venloo

  Mooii gebaar top gedaan

 • Vincenzo Conson

  Een super karts man

 • sabrina de wulf

  er zijn nog veel goede mensen onder ons wat een mooi gebaar vd secret santa