Renaissance belicht verhalen van Congolese vrouwen met fototentoonstelling

Guy Verhulst (links op de foto) met echtgenote Lut (rechts) en twee medewerkers tijdens de fototentoonstelling Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.
Claudia Van den Houte Guy Verhulst (links op de foto) met echtgenote Lut (rechts) en twee medewerkers tijdens de fototentoonstelling Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.
Renaissance, een hulporganisatie die zich inzet voor zwangere vrouwen in Oost-Congo, heeft haar werking in beeld gebracht tijdens een fototentoonstelling in zaal Basiel in Haaltert.

Gynaecoloog Guy Verhulst en zijn vrouw Lut Sallet richtten Renaissance zes jaar geleden op. De organisatie wil vrouwen in Oost-Congo, waar de moedersterfte zeer hoog ligt, betere zorgen aanbieden tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo koopt de organisatie apparatuur aan, zorgt ze voor elektriciteit en leidt ze zorgverleners op. “We zijn al actief in zes ziekenhuizen. We hebben er zonnepanelen laten plaatsen zodat er elektriciteit is voor de nodige apparatuur”, vertelt Guy Verhulst. “We gaan drie keer per jaar zo’n twee weken naar daar om te helpen en hopen dat in de toekomst nog uit te breiden.”

Voor de tentoonstelling selecteerde Verhulst en zijn medewerkers twintig foto’s. De bezoekers konden via een app en een QR-code bij elke foto luisteren naar de bijhorende verhalen van de Renaissancemedewerkers. “Zo krijgen ze een idee van wat Renaissance is en wat we doen.”

Guy Verhulst (tweede van rechts) met echtgenote Lut en enkele medewerkers tijdens de fototentoonstelling Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.
Claudia Van den Houte Guy Verhulst (tweede van rechts) met echtgenote Lut en enkele medewerkers tijdens de fototentoonstelling Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.
De fototentoonstelling van Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.
Claudia Van den Houte De fototentoonstelling van Renaissance in zaal Basiel in Haaltert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.