Parkingconcerten hebben voortaan eigen herbruikbare bekers

De organisatoren van Kèsken Zwingt op de parking aan de kerk met de nieuwe herbruikbare glazen.
Claudia Van den Houte De organisatoren van Kèsken Zwingt op de parking aan de kerk met de nieuwe herbruikbare glazen.
De Parkingconcerten gaan vrijdag van start op het Kerkplein. Elke vrijdag van augustus zijn er gratis optredens. Nieuw is dat de drank voor het eerst wordt geschonken in herbruikbare bekers. De organisatoren van Kèsken Zwingt lieten een volledig gamma maken met hun logo.

Vanaf volgend jaar verbiedt de Vlaamse overheid wegwerpbekers op evenementen. Alleen wie 90 procent van zijn plastic afval laat recycleren (en vanaf 2022 95 procent), mag toch nog wegwerpproducten gebruiken. De leden van Kèsken Zwingt besloten om deze zomer al volop in te zetten op herbruikbare drankbekers. Ze lieten een volledig assortiment – voor bier, wijn, frisdrank ... – herbruikbare bekers maken met het logo van Kèsken Zwingt erop afgebeeld. De bekers zien eruit als glazen, maar zijn van herbruikbaar plastic. “Ze zijn veel sterker dan plastic wegwerpbekers en je kunt ze gewoon afwassen”, vertelt Bart Van Impe van Kèsken Zwingt. “We wilden al anticiperen op de nieuwe wetgeving. Ik denk dat we één van de eerste organisatoren in onze regio zijn die hiervan gebruik maken.”

Toch hebben niet alleen het milieuaspect en de veranderende wetgeving meegespeeld in de beslissing van de organisatoren om eigen herbruikbare bekers te laten maken. “We hebben vroeger met echte glazen gewerkt, maar dat was op vlak van veiligheid niet optimaal. We hopen nu alleen dat de mensen de herbruikbare bekers niet meenemen naar huis, want het was toch wel een flinke investering voor ons. We hebben in totaal zo’n 3.000 herbruikbare bekers aangekocht.”

Het eerste parkingconcert vindt al plaats op vrijdag 2 augustus op het Kerkplein in Kerksken. Op het podium staat Chris Hageland, die al meer dan 30 jaar het beste van zichzelf geeft op de Gentse Feesten. Samen met zijn begeleidingsband BlueSkaai brengt hij zowel folk, country, pop, ballads als evergreens. De Parkingconcerten vinden elke vrijdag van augustus om 20.30 uur plaats op het Kerkplein. Onder meer The Crowd, Raw Blues Experience, Sisters Act en Provisoir staan de komende weken nog op het podium. De toegang is gratis.

De organisatoren van Kèsken Zwingt op de parking aan de kerk met de nieuwe herbruikbare glazen.
Claudia Van den Houte De organisatoren van Kèsken Zwingt op de parking aan de kerk met de nieuwe herbruikbare glazen.
De nieuwe herbruikbare glazen van Kèsken Zwingt.
Claudia Van den Houte De nieuwe herbruikbare glazen van Kèsken Zwingt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.