Nieuw oriëntatietraject om werkzoekenden vlotter naar arbeidsmarkt te leiden

In het gemeentehuis van Haaltert is er sinds kort gratis wifi.
Claudia Van den Houte In het gemeentehuis van Haaltert is er sinds kort gratis wifi.
De gemeente Haaltert start een oriëntatietraject dat werkzoekenden meer kansen moet geven op de arbeidsmarkt. 

Met het nieuwe oriëntatietraject, dat het OCMW van Haaltert samen met de OCMW’s van Erpe-Mere en Lede organiseert, zullen werkzoekenden een eerste zicht krijgen op hun competenties, vaardigheden en energiegevers. Ze zullen ook een realistisch beeld krijgen van de steeds veranderende arbeidsmarkt. “We zien dat het vandaag niet voor iedereen evident is om een geschikte job te vinden en/of om ervoor te solliciteren”, zegt schepen voor Sociale Zaken en Armoedebestrijding Lisa Houtman (sp.a). “Een gebrek aan ervaring, gezondheidsproblemen, langdurige werkloosheid, een rijbewijs of extra kosten zoals vervoer, kinderopvang en specifieke kledingvoorschriften kunnen extra obstakels vormen voor personen in een armoedesituatie.”

“Nochtans is een goede en stabiele job een belangrijke kans om uit armoede te geraken. Met het OCMW willen we personen met armoede-ervaring zoveel mogelijk kansen bieden om hun persoonlijke situatie en die van hun gezin te verbeteren. Dit oriëntatietraject kan voor personen met een leefloon daartoe een eerste opstap zijn.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cathy Ghyselinck

    Een maat voor niets. Wie hier in België niet wil werken zal ook niet werken.