Michelin vergeet Apriori in gids

RESTAURANT MET AL TIEN JAAR EEN STER NIET VERMELD DOOR FOUT IN DRUKKERIJ

Chef Kristof Coppens in de keuken van zijn restaurant Apriori.
Foto Claudia Van Den Houte Chef Kristof Coppens in de keuken van zijn restaurant Apriori.
Het Haalterse restaurant Apriori heeft al voor het tiende jaar op rij een ster gekregen, maar toch werd het restaurant niet opgenomen in de nieuwe Michelingids. De reden is een technisch probleem in de drukkerij. Michelin wil de fout rechtzetten door een bladwijzer in de gidsen te laten aanbrengen op de plaats waar de ontbrekende pagina had moeten zitten.

Restaurant Apriori op het Sint-Goriksplein in Haaltert krijgt al voor het tiende jaar op rij een ster van Michelin. "Wij zijn bijzonder tevreden met de ster, maar er is wel wat fout gelopen", vertelt chef Kristof Coppens. "Dat merkte ik tijdens mijn aanwezigheid op de voorstelling van de nieuwe Michelingids in Gent. Toen ik een exemplaar doorbladerde, vond ik de gemeente Haaltert niet terug. Alle restaurants zijn namelijk volgens gemeente geordend in de gids, maar Haaltert zijn ze blijkbaar vergeten opnemen. Alleen in de indexlijst van sterrenrestaurants achteraan in de gids worden we wel vermeld. De mensen van Michelin hebben zich al verontschuldigd tegenover ons. Dit is zowel voor ons als voor hen een vervelende zaak. Het zal waarschijnlijk worden rechtgezet, maar het kwaad is intussen al geschied." Volgens Werner Loens, hoofdinspecteur bij Michelin, ligt de fout bij een technisch probleem in de drukkerij. "We hebben al de hele namiddag contact met de drukkerij en we zullen dit zo snel mogelijk rechtzetten", aldus Loens. "We willen dat doen door middel van een mooie bladwijzer waarop de twee zaken - ook hotel/restaurant 't Hemelryck in Grobbendonk ontbreekt - zullen worden vermeld. De bedoeling is dat de bladwijzer in elke gids op de juiste plaats wordt ingebracht. We bekijken momenteel met de drukkerij hoe dat praktisch zal verlopen. Het zal heel veel energie en moeite kosten, maar we zoeken hard naar een goede oplossing. De nieuwe gids is pas vanaf donderdag te koop, dus we hebben nog drie dagen. We zullen er dag en nacht mee bezig zijn." Of alle Michelingidsen zo'n bladwijzer zullen bevatten, is voorlopig echter nog niet zeker. "Apriori wordt wel op onze website vermeld, waar de gids ook gepubliceerd wordt. Voor die zaak is dit alvast dubbele publiciteit." Kristof Coppens is tevreden met de oplossing waaraan Michelin momenteel werkt. "Super", reageert hij.

Zeer professioneel

"Ik geloof hen wel als ze zeggen dat ze er hun best voor zullen doen. Ze zijn zeer professioneel." De andere sterrenrestaurants uit onze streek, Verborgen Tuin in Geraardsbergen, 't Overhamme in Aalst en Hof ter Eycken in Ninove, behouden overigens ook allemaal hun ster in de nieuwe Michelingids die vanaf 27 november te koop is in België voor 21,95 euro.