Maaidorser van drie jaar oud gaat in vlammen op tijdens werk op akker

.
Koen Baten .
In Kerksken ter hoogte van Terlicht is op een weiland een maaidorser in brand gevlogen nadat hij graan aan het maaien was. Een slang van het toestel zou losgekomen zijn waardoor er brand ontstond aan de machine. Door de hoge temperaturen sloegen de vlammen meteen over op het weiland en brandde ongeveer 30 are van het weiland volledig weg. 

De loonwerkers die bezig waren met de werken namen meteen de ploeg om een stuk van de grond om te ploegen en zo in te dijken. Een groot deel van de akker kon hierdoor gespaard worden. De aanwezigen probeerden het vuur zelf nog te doven, maar de vlammen waren te hevig waardoor de brandweer werd verwittigd. Zij konden de brand verder inperken en hadden alles snel onder controle. 

De maaidorser, met een waarde van minstens 200.000 euro is wel volledig verloren. Gelukkig zijn de eigenaars wel verzekerd tegen de brand, maar het werk moesten ze wel staken. Bij de brand raakte niemand gewond. De brandweer bleef een tijdlang ter plaatse om zeker te zijn dat het vuur niet terug zou oplaaien. 

.
Koen Baten .Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.