KSJ verhuist naar De Kouter in afwachting van nieuwbouw

Jeugdbeweging KSJ of KSA Sint-Lut Haaltert kan vanaf volgend jaar terecht in jeugdcentrum De Kouter in afwachting van het nieuwe jeugdlokaal. Dat bleek uit het antwoord van schepen van Jeugd Gina Verbestel (Open en Liberaal) op een vraag van gemeenteraadslid Phaedra Van Keymolen (CD&V).

Op de jongste gemeenteraad raakte de erfpachtovereenkomst goedgekeurd met de vzw De Jeugd van Lut en Jan, die een jeugdlokaal zal oprichten voor de jeugdbewegingen KSA Sint-Lut en KSA Sint-Jan op de twee percelen grond in de Wypenstalstraat die de gemeente aankocht. De tijd dringt echter, want KSA (vroeger KSJ) Sint-Lut is gevestigd in het station van Ede, dat wellicht begin volgend jaar wordt afgebroken. "KSJ zal dan voor haar tweewekelijkse activiteiten gebruik kunnen maken van jeugdcentrum De Kouter", vertelt Verbestel.


"Als een activiteit van een andere vereniging in De Kouter zou samenvallen met hun activiteiten, dan mogen ze De Berwinne, de turnzaal die verbonden is aan het Sociaal Huis, gebruiken, en eventueel ook de refter van het Sociaal Huis. De tussenoplossing geldt tot wanneer de nieuwbouw klaar is." Wanneer dat zal zijn, is nog onduidelijk.


De start van de bouw ligt immers nog niet vast. "Momenteel wordt er onder meer nog bekeken of een baantje evenwijdig met de Wypenstalstraat achter het perceel gebruikt kan worden als toegangsweg, maar in principe kan de bouw al van start gaan", aldus Verbestel.


(CVHN)