Het beste halen uit Haaltert: "Vliegende animatoren inzetten in speelstraten"

Evelien Vagenende, Tom Verbeke en Gloria Uniweza van CD&V Haaltert.
RV Evelien Vagenende, Tom Verbeke en Gloria Uniweza van CD&V Haaltert.
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichtbij. In aanloop naar de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. Vandaag een idee van Tom Verbeke, Gloria Uniweza en Evelien Vagenende (CD&V).

Naam: Tom Verbeke, Gloria Uniweza en Evelien Vagenende

Partij: CD&V

Plaats op de lijst: 8, 7 en 20

"Vliegende animatoren inzetten in speelstraten"

"Tijdens de zomer zie je ze her en der in Groot-Haaltert opduiken: de speelstraten. We ondersteunen dit volmondig en er mogen er voor ons gerust enkele bij. Een speelstraat op zich is echter onvoldoende om kinderen buiten te laten spelen. 

Vandaar het plan om voor bepaalde dagen, of dagdelen, enkel monitoren vanuit Haaltert af te vaardigen naar deze speelstraten met een koffer boordevol spel- en sportmateriaal. Zo kunnen kinderen spelletjes spelen, sporten en knutselen met hun kameraadjes en dit vlak voor hun deur. 

De dagen waarop deze ‘vliegende animatoren’ een bezoekje brengen aan de speelstraat kunnen reeds enkele weken op voorhand aangekondigd worden zodat zowel ouders als de jeugddienst zich ernaar kunnen schikken. Uiteraard wordt alles zo georganiseerd dat de centrale speelpleinwerking te Haaltert niet in het gedrang komt."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.