Het beste halen uit Haaltert: "Grond laten bewerken door mensen uit de buurt"

Hans Cieters (CD&V)
RV Hans Cieters (CD&V)
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichtbij. In aanloop naar de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. Vandaag een idee van Hans Cieters (CD&V).

Naam: Hans Cieters

Partij: CD&V

Plaats op de lijst: 12

"Grond laten bewerken door mensen uit de buurt"

"Mijn voorstel is dat de gemeente een gegevensbestand bijhoudt van grondeigenaars die een deel van hun grond willen laten bewerken door mensen uit de buurt. Voor oudere mensen die altijd tuinierden, maar dit door hun hoge leeftijd of zwakkere gezondheid niet meer kunnen, laat dit systeem bijvoorbeeld toe dat ze toch nog iets zien groeien in hun vroegere moestuin. 

Of jonge gezinnen met weinig tijd kunnen het leuk vinden dat een deel van hun tuin bewerkt wordt: gedaan met snoeien en maaien. Aan de andere kant zijn er tuinliefhebbers die graag opbrengst halen uit een moestuin, maar zelf geen lapje grond bezitten bij hen thuis, bijvoorbeeld bewoners van een appartement. 

De afspraak kan zijn dat de tuinier twee derde van de opbrengst krijgt en de grondeigenaar een derde, behalve bij een andere overeenkomst. De gemeente brengt vraag en aanbod samen en bevordert meteen ook het sociaal contact tussen haar bewoners."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.