Het beste halen uit Haaltert: "Abonnement openbaar vervoer voor jeugd 40% terugbetalen"

Jeroen Wiggeleer
RV Jeroen Wiggeleer
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichtbij. In aanloop naar de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. Vandaag een idee van Jeroen Wiggeleer (Centrumlijst v Haaltert).

Naam: Jeroen Wiggeleer

Partij: Centrumlijst v Haaltert

Plaats op de lijst: 24

"Geef schoolgaande jeugd 40 procent korting op abonnement voor openbaar vervoer"

"Groot-Haaltert moet af van het imago van slechte en vuile straten, onbegaanbare baantjes en onberijdbare fietspaden. Onze wegen, voet- fietspaden moeten regelmatig onderhouden worden.

Helaas neemt het autoverkeer ook steeds toe. Daarom moeten er maatregelen genomen worden die vrij snel kunnen gerealiseerd worden.

Eén van die maatregelen is 'Haaltert lijnt!'De fiets brengt de schoolgaande jeugd helaas niet overal. Afstanden of weersomstandigheden kunnen al een snel een obstakel vormen en dan wordt er snel de auto genomen.

Daarom moeten we gaan voor een alternatief zonder de wagen in te roepen: het openbaar vervoer. Mijn voorstel is om voor de schoolgaande jeugd die een abonnement op het openbaar vervoer heeft, 40 procent van dit abonnement terug te betalen.

Dit is een maatregel waar een grote doelgroep baat bij heeft en het is een eerste realistische stap om in de spits het verkeer te doen minderen.

Voor gezinnen met meerdere kinderen die allemaal het openbaar vervoer nemen is dit financieel ook een duwtje in de rug. Twee vliegen in één klap dus."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.