Gemeentebestuur gaat zelf flyers in bus steken om inwoners te sensibiliseren stoep te onderhouden

Het gemeentehuis van Haaltert
Claudia Van den Houte Het gemeentehuis van Haaltert
Het Haaltertse gemeentebestuur wil haar inwoners aanzetten om het voetpad en de greppel voor hun woning te onderhouden.

Het GAS-reglement zegt dat elke inwoner zelf instaat voor de reinheid van de berm, de greppel en het voetpad voor zijn eigendom of woonst. Er was al de campagne ‘Veeg jij voor eigen deur’, die nu extra in de kijker wordt gezet. Naast de informatieve folder van de campagne, wordt er nu ook gewerkt met persoonlijke flyers. Daarmee wil de gemeente niet alleen de inwoners informeren, maar hen ook aanzetten tot actie.

De gemeentelijke technische dienst, de burgemeester en schepenen zullen de folder bij hebben. Als ze een huis zien waar het voetpad niet goed onderhouden is, stoppen ze een folder in de bus. Door die persoonlijke communicatie weet de inwoner dat hij binnenkort het voetpad of de greppel in orde moet brengen. Er zal natuurlijk ook effectief gecontroleerd worden of het advies opgevolgd werd.

De burgers krijgen in de nieuwe folder enkele seizoensgebonden tips voor het onderhoud. Zo tast heet water gieten op hardnekkig onkruid de wortel aan. Het voetpad vegen met een harde borstel neemt dan weer de voedingsbodem van onkruid weg, zodat de groeikans minimaal blijft.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.