Gemeente start met proefopstelling voor project Boekent: Beernaardstraat deels enkel plaatselijk verkeer en Boekenstraat deels eenrichting

Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Boekentstraat tijdens het proefproject.
Google Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Boekentstraat tijdens het proefproject.
De gemeente Haaltert start op dinsdag 5 november met een proefopstelling in enkele straten, onder het project ‘Boekent’.

Het project komt er na een infomatievergadering op 24 september, waaruit een denktank ontstond om de verkeerssituatie van omgeving Boekent te bespreken en een voorstel voor een proefproject te doen naar het college van burgemeester en schepenen. In fase 1 zal de Beernaardstraat vanaf de kruispunten Beernaardstraat/Watervoorstraat en Beernaardstraat/Hollestraat enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer, fietsers, bromfietsers en speed pedelecs. Verder gaat de Beernaardstraat over in een landbouwweg met doorgang voor fietsers, bromfietsers en speed pedelecs. Er zal een tractorsas komen ter hoogte van Beernaardstraat nummer 32. Deze opstelling zal twee weken uitgetest worden.

Vier weken uitgetest

Alle maatregelen van fase 1 blijven behouden in fase 2. In fase 2 wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd op de Boekentstraat vanaf kruispunt Boekentstraat/Mosveldstraat via Watervoorstraat tot N460. Deze opstelling zal vier weken uitgetest worden. De gemeente verwacht dat deze proefopstelling een gunstig effect zal hebben voor de veiligheid van fietsers en dat de verkeersleefbaarheid van omgeving Boekent zal verhogen. Deze proefopstelling nadien geëvalueerd worden. Alle buurtbewoners zullen betrokken worden in de evaluatie. Op sociale media klinkt er alvast tegenkanting tegen het proefproject.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Godelieve De Rijck

  Wij wonen 72 jaar in Haaltert dit hebben we nog nooit meegemaakt , mensen die vroeg en heel laat naar hun werk moeten belemmeren , in hun vrijheid er is hier nog geen enkel ongeval gebeurt . Niet iedereen heeft een job op de gemeente van 8 tot 5 u Denk aan mensen die s'morgensvroeg en s'avonds laat van hun werk komen of soms uren in de file staan , en dan op hun eigen gemeente gepest worden . Wat was het hier vredig wonen onder het beleid van de VLD en Willy Michiels

 • Jess Degrauwe

  Triestig. Waarmee ze zich in haaltert bezighouden. Er zijn heel wat andere gevaarlijke situaties (wegen) waar niets aan gedaan wordt. Deze opstelling is puur om de mensen uit de omgeving te pesten en hun enkele kilometers extra doen rond te rijden en hierdoor andere wegen overbelasten of voor verkeershinder te zorgen.

 • Godelieve De Rijck

  Laat het maar vlug verkiezingen zijn !

 • Walter Cornelis

  Mensen pesten onder het mom van veiligheid. Politieke zelfmoord. Wanneer kunnen we weer gaan kiezen om de zwevers van onze maatschappij te verwijderen. Kijk er naar uit. Walter Cornelis.