Gemeente plaatst bladkorven zodat inwoners stoep bladvrij kunnen houden

Eén van de bladkorven in de gemeente Haaltert.
rv Eén van de bladkorven in de gemeente Haaltert.
De gemeente Haaltert heeft op verschillende plaatsen bladkorven geplaatst. Het bestuur wil daarmee haar inwoners aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf bladeren te verzamelen.

Bladeren kunnen de baan gevaarlijk glad maken voor fietsers en voetgangers en kunnen de riolering verstoppen”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Elke inwoner, eigenaar of bewoner, staat in voor het proper houden van de berm of het voetpad en de greppel voor zijn woning. Bladeren van bomen in de straat die op je oprit of in je tuin beland zijn, mogen hier ook in. Tuinafval, bladeren van eigen bomen of zwerfvuil horen niet thuis in de bladkorf.”

De bladkorven staan op de begraafplaatsen, in de Hollestraat, het Deeskensveld, Topmolen, op het Bruulplein, op de groene parking in de Achterstraat, op de parking in de Bruulstraat naast de crèche, in Herenthout, in de Herenthoutdreef, in de hoek Middelkouter – Houtmarkt, in de Middelkouter, tussen IBO De Pagadder en Centrum De Kouter, in de Melkkouter, op het kaatsplein Terjoden en langs de Hallebaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.