Gemeente bakt bijna 3.000 wafels voor goede doel

Schepen Hans Sonck, gemeenteraadslid Jeannine Schotte en schepen Laurent Volckaert bakken ook vandaag nog wafels aan het gemeentehuis.
Claudia Van den Houte Schepen Hans Sonck, gemeenteraadslid Jeannine Schotte en schepen Laurent Volckaert bakken ook vandaag nog wafels aan het gemeentehuis.
Het gemeentepersoneel en het gemeentebestuur hebben gisteren opnieuw wafels gebakken voor het goede doel. In totaal werden bijna 3.000 wafels verkocht.

De meeste wafels - 2.800 van de in totaal bijna 3.000 die werden verkocht - werden op voorhand besteld en konden gisteren worden afgehaald aan het gemeentehuis, de sporthal of HOC De Fransman.


Aan het gemeentehuis kon er ook ter plaatse een wafel worden gegeten met warme chocomelk. De opbrengst van de wafelenbak gaat dit jaar naar twee goede doelen: vzw Schoonderhage en Brussenkampen. "Vzw Schoonderhage, die mensen met een verstandelijke beperking opvangt, heeft net een nieuwe vestiging geopend op de Houtmarkt in Haaltert", vertelt schepen Laurent Volckaert (N-VA).

Morgen verder bakken

Brussenkampen geeft broers en zussen van kinderen met een beperking de kans elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. "Deze organisatie hebben we leren kennen via een medewerker van de gemeente", aldus Volckaert, die tevreden is over de wafelenverkoop.


"Vorig jaar verkochten we er 2.200, we gaan er dus elk jaar op vooruit. De limiet voor de bestellingen lag wel op 2.800 wafels. We gaan naar volgend jaar toe bekijken wat we kunnen doen om nog meer wafels te kunnen bakken. We bakken morgenochtend (vandaag, red.) trouwens verder", besluit Volckaert. (CVHN)