Facebookpagina voor behoud radio P.R.O.S.

Er werd een Facebookpagina opgericht die pleit voor het voortbestaan van de lokale radio P.R.O.S., één van de lokale radiozenders die geen nieuwe erkenning krijgt van mediaminister Sven Gatz.

Niet alleen een veertigtal medewerkers van radio P.R.O.S., maar ook heel wat luisteraars zijn teleurgesteld dat de zender moet stoppen.


De Facebookpagina 'Radio PROS moet blijven!!!' heeft al bijna 7.800 leden. Er werd ook al een online petitie opgestart.


"De steun die we krijgen is ongelofelijk", zegt Peter Schepens, voorzitter van radio P.R.O.S. "Veel mensen hebben ook een bericht gestuurd naar de Facebookpagina van Sven Gatz, maar hij antwoordt meestal in algemene termen. We zijn met twee andere lokale radio's aan het overleggen om eventueel samen naar de Raad van State te stappen. We wachten echter nog op het officiële schrijven van de overheid om stappen te ondernemen. De steun doet deugd. De burgemeester van Ninove, Tania De Jonge, zei al enorm veel reacties te hebben ontvangen van luisteraars in Ninove, nog deze week zitten we samen met de burgemeester van Haaltert Veerle Baeyens. Twee parlementairen van CD&V zoeken voor ons uit wat er is misgegaan in het dossier." Radio P.R.O.S. zal sowieso wel via internet te beluisteren blijven. (CVHN)