Exotische inwoners samen op de koffie

Bernadette en Pénélope uit Rwanda aan tafel met Enru Pan uit China, met achter hen Lyudmyla Voloshyna uit Oekraïne en Radmila Lobanova uit Rusland.
Foto Claudia Van den Houte Bernadette en Pénélope uit Rwanda aan tafel met Enru Pan uit China, met achter hen Lyudmyla Voloshyna uit Oekraïne en Radmila Lobanova uit Rusland.

Haaltert Internationaal en de gemeente nodigden tijdens de kleurrijke bijeenkomst 'Verenig De Naties' naar aanleiding van de Dag van de Verenigde Naties alle nationaliteiten in Haaltert uit op de koffie. Niet alleen inwijkelingen konden een stukje taart met een tas koffie komen drinken, ook Haaltenaren die in het buitenland werken of er lang verblijven, waren welkom. "Er zijn enerzijds honderden Haaltenaren die tegenwoordig naar verre landen reizen en er lange tijd verblijven en anderzijds telt Haaltert bijna 500 inwijkelingen vanover de hele wereld, liefst 63 verschillende nationaliteiten", zegt de voorzitter van Haaltert Internationaal, Paul Ghijsels. "Leuk dat er aandacht wordt besteed aan mensen met een andere cultuur", vindt Penelope uit Rwanda, die samen met haar moeder Bernadette langskwam. "Ik zou nergens liever wonen dan hier in Haaltert. Naast oorlogsvluchtelingen waren er ook inwijkelingen die door de liefde in België zijn beland, zoals Enru Pan of 'Pinky' uit China, Lyudmyla Voloshyna uit Oekraïne en Radmila Lobanova uit Rusland. De laatste twee dames zijn trouwens vriendinnen. "We hebben samen Nederlandse les gevolgd. Leuk om elkaar hier tegen te komen", zeggen Lyudmyla en Radmila. (CVHN)