Chef Apriori wint award voor ondernemerschap

Kristof Coppens met zijn award in Apriori.
Foto Claudia Van Den Houte Kristof Coppens met zijn award in Apriori.

Kristof Coppens, chef van het sterrenrestaurant Apriori in Haaltert, is op het XIVe Internationale JRE Congres 2015 in het Nederlandse Roermond de winnaar geworden van de 'Entrepreneur Award'. Om de twee jaar komen de jonge chefs (tussen de 23 en 49 jaar) die lid zijn van de Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) bij elkaar op een bijzondere locatie in Europa waarbij telkens een ander land als gastheer optreedt. Tijdens het diner werden de JRE Awards uitgereikt aan leden met bijzondere verdiensten en vakmanschap op het gebied van Talent, Innovatie, Ondernemerschap, Gastheerschap en Duurzaamheid. Coppens werd dus winnaar op vlak van ondernemerschap. "Ik won de award omwille van mijn samenwerking met Jetair, waarbij ik ondersteuning biedt voor de gastronomie in hotelketens en op vliegtuigen", vertelt hij. "Ook heb ik een eigen wijnhandel en doe ik zelf wijnimport. Daarnaast heb ik nog een werkgroep over de blackbox. Ik ben uiteraard zeer tevreden met de award." De chefs komen uit twaalf Europese landen. "In elk land was er een genomineerde."


(CVHN)