"Tijdens mijn aanzoek viel ik op m'n gezicht"

BUURTPOLITIE-ACTEUR ANDY PEELMAN TROUWT VANDAAG MET VRIENDIN TINE

Andy Peelman stapt vandaag in het huwelijksbootje met Tine Kissling.
Mozkito Andy Peelman stapt vandaag in het huwelijksbootje met Tine Kissling.
Andy Peelman (32), ook wel bekend als Koen Baetens van de VTM-reeks De Buurtpolitie, stapt vandaag in het huwelijksbootje met zijn Duitse schone. Wat zeven jaar geleden begon als een vakantieliefde resulteerde vorig jaar in een stuntelig maar laconiek huwelijksaanzoek. Deze middag schuift hij om 15.30 uur op het gemeentehuis van Haaltert een ring rond de vinger van de 32-jarige Tine Kissling.

Het gaat Andy voor de wind: een fantastische job bij de Brusselse politie, een succesvolle carrière als acteur en een pracht van een vrouw aan zijn zijde. Het toeval bracht hen zeven jaar geleden bij elkaar toen ze allebei op vakantie waren in hetzelfde vakantiepark in Nederland. "Ik was er met een paar vrienden voor een weekje tussenuit getrokken. Op datzelfde moment vierde Tine twee chalets verder haar vakantie", zegt Andy. De vonk sloeg vrijwel onmiddellijk over en zowel hij als Tine probeerden elke keer opnieuw een uitvlucht te zoeken om elkaar te zien. "Ik had bijvoorbeeld een glas van hem geleend, en ook al hadden ze genoeg glazen, toch wou ik dat per se teruggeven om hem te kunnen zien", vertelt Tine. Zonder vervelend over te komen bij zijn vriendengroep probeerde Andy net hetzelfde, al was het communiceren net iets moeilijker. "Haar moedertaal is Duits en dat was niet meteen mijn sterkste taal. Gelukkig sprak ze ook aardig Frans en konden we op die manier met elkaar communiceren", lacht Andy. Na het weekje vakantie hield het koppel contact via sms en mail en werd er geregeld al eens afgesproken in Aken. "Net halfweg, want zij woonde in Bonn, en ik hier in België", klinkt het.

Andy als inspecteur Koen Baetens in De Buurtpolitie.
PHOTO NEWS Andy als inspecteur Koen Baetens in De Buurtpolitie.

Stuntelig aanzoek

In de zomer van 2011 trok Tine in bij Andy. Vorig jaar besloot hij haar ten huwelijk te vragen. "Eerst had ik het idee om dat vanuit een luchtballon te doen en een groot spandoek op een voetbalveld neer te leggen. De ballonvaarder legde me toen uit dat hij niet kon bepalen welke kant zijn ballon zou opgaan dus moest ik het over een andere boeg gooien", zegt Andy. Omdat Tine in de gaten kreeg dat haar prins haar ten huwelijk zou vragen, besloot Andy nog iets langer te wachten.


Uiteindelijk vroeg hij haar op een stuntelige maar laconieke manier om haar hand. "Ik had haar gezegd dat ik een nieuwe televisie had gekocht. Terwijl zij dacht dat ik aan het werk was, heb ik een vriend opgetrommeld die nog een lege tv-doos had staan. Ik ben in de doos gekropen en mijn vriend heeft me over een afstand van 200 meter met een duveltje tot aan de oprit gebracht en aangebeld. Toen de doos in de garage stond, vroeg ik via sms aan Tine om het serienummer te controleren", zegt Andy. Tine, die zich van geen kwaad bewust was, controleerde de doos en schrok zich een bult toen er plots een gsm in de doos oplichtte. "Daarop ben ik uit de doos gesprongen, verloor ik mijn evenwicht en vroeg ik tegelijkertijd of ze met me wou trouwen. Uiteindelijk belandde ik met mijn gezicht op de grond, maar de pijn werd verzacht door haar ja-woord", lacht Andy.

Wittebroodsweken

Deze middag om 15.30 uur zweert het koppel elkaar de eeuwige trouw op het gemeentehuis van Haaltert. Ook de fans zijn welkom en krijgen er een drankje aangeboden. Op 27 augustus trouwen Andy en Tine voor de kerk in het Duitse Bonn. Over de openingsdans zijn ze nog aan het denken, maar de kans dat John Legend met All Of Me door de boxen zal galmen is groot. Wanneer het duo op huwelijksreis vertrekt blijft geheim, maar dat ze van hun wittebroodsweken zullen genieten op de witte stranden van de Malediven staat vast. Op de vraag of er binnenkort kleine Peelmannetjes rondlopen is het antwoord negatief: "Voorlopig nog niet, maar als we meer tijd hebben kan dat er wel van komen".