Zó ziet de nieuwe multifunctionele zaal ‘Den Box’ eruit

Gemeente biedt eerste blik in nieuwe polyvalente sport- en recreatiezaal

De nieuwe multifunctionele zaal van 'Den Box'.
Sven Ponsaerts De nieuwe multifunctionele zaal van 'Den Box'.

Zo’n tien maanden nadat de ‘eerste steen’ werd gelegd, zit de realisatie van de nieuwe Haachtse multifunctionele zaal Den Box in haar laatste fase. De gemeente bood alvast een blik in het ongeveer 3,1 miljoen euro kostende project. Den Box moet begin volgend jaar klaar zijn om in gebruik te worden genomen.

Achter 'Den Box' kunnen 150 wagens worden geparkeerd.
Sven Ponsaerts Achter 'Den Box' kunnen 150 wagens worden geparkeerd.

Den Box werd gebouwd achter sporthal Den Dijk, en bestaat uit een grote en een kleine zaal. De grote zaal – een zaalvoetbalveld groot en zevenmeter hoog- werd uitgerust met een negen millimeter dikke, elastische sportvloer, en is daardoor geschikt voor een groot aantal zaalsporten. De enorme sporthal werd eveneens akoestisch geïsoleerd, en kan zo voor een groot aantal uiteenlopende activiteiten worden gebruikt.

De sport- en recreatievloer van de nieuwe multifunctionele zaal Den Box: geschikt voor alle mogelijke zaalsporten, maar ook fuiven en optredens.
Sven Ponsaerts De sport- en recreatievloer van de nieuwe multifunctionele zaal Den Box: geschikt voor alle mogelijke zaalsporten, maar ook fuiven en optredens.
Den Box telt 9 kleedkamers.
Sven Ponsaerts Den Box telt 9 kleedkamers.
Sven Ponsaerts

Erkende Haachtse verenigingen zullen in de polyvalente zaal, die plaats biedt aan 1.500 fuif- of concertganger, fuiven en optredens kunnen houden. Dat aantal zal wel tot een zevental per jaar worden beperkt. Tijdens weekavonden zullen vooral de Haachtse sportverenigingen hun trainingen in de sporthal afwerken. Overdag kunnen onder meer de Haachtse scholen in de moderne sportruimte terecht. 

De sport- en recreatievloer van de nieuwe multifunctionele zaal Den Box.
Sven Ponsaerts De sport- en recreatievloer van de nieuwe multifunctionele zaal Den Box.

De kleinere zaal (16m x 16m) is eerder bedoeld voor vechtsport, dans- en muziekrepetities. De ruime inkomhal kan als foyer tijdens evenementen fungeren.

De ruime inkomhal kan dienst doen als foyer. Erachter ligt de kleine zaal.
Sven Ponsaerts De ruime inkomhal kan dienst doen als foyer. Erachter ligt de kleine zaal.
Sven Ponsaerts
Het sanitair voor de vrouwen
Sven Ponsaerts Het sanitair voor de vrouwen
Achter 'Den Box' kunnen 150 wagens worden geparkeerd.
Sven Ponsaerts Achter 'Den Box' kunnen 150 wagens worden geparkeerd.

Eerder kregen ook de buitenterreinen een facelift. Er werden drie nieuwe voetbalvelden aangelegd: twee natuurgrasvelden en één kunstgrasveld. Om het grondig uitgebreide complex nog beter bereikbaar te maken, werd tegelijk ook de Sportveld, de trage weg die via het vrijetijdscomplex richting Wakkerzeel loopt, heraangelegd.

Het nieuwe kunstgrasveld werd al in januari ingespeeld.
Sven Ponsaerts Het nieuwe kunstgrasveld werd al in januari ingespeeld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.