Werken aan nieuwe Kruineikebrug weldra hervat

De realisatie en bouw van de nieuwe Kruineikebrug in Tildonk is een procedure van lange adem. De werkzaamheden worden weldra wel hervat, zo laat de gemeente weten.
De werken aan de nieuwe ontsluitingsbrug in Tildonk worden weldra hervat.
Sven Ponsaerts De werken aan de nieuwe ontsluitingsbrug in Tildonk worden weldra hervat.

Al kort nadat de bouwwerken aan de nieuwe ontsluitingsbrug over de vaart in Tildonk in april na een jaar durende juridische strijd konden worden hervat, moesten ze afgelopen zomer wederom worden gestaakt - ditmaal om technische reden. De funderingswerken aan de brug werden stilgelegd omwille van waterinsijpeling aan het landhoofd aan de kant van Wespelaar. Er is nu een technische oplossing om de bouwput waterdicht te maken. Daarna kan de aannemer de betonnen ruwbouw afwerken. Deze fase zal klaar zijn vóór de kerstvakantie. Met een jarenlange vertraging kan daarna ook de eigenlijke brug worden geïnstalleerd.

De nieuwe brug moet de bedrijvenzones Hambos en Kruineike ontsluiten. Om de dorpskernen van Tildonk en Wespelaar van zwaar doorgaand verkeer te vrijwaren, zal het vrachtverkeer via de nog aan te leggen ontsluitingsweg van de Zuiddijk naar de Mechelsesteenweg (N26) worden geleid. Volgend voorjaar zal er voor de omwonenden een infovergadering over dat projectdeel worden gehouden. De wegenwerken zelf starten nog vóór de zomervakantie, en zullen ongeveer een jaar duren.

Na het afronden van die wegeniswerken, zal de bestaande brug heringericht worden tot fiets- en voetgangersbrug, zodat een volledige scheiding tussen wegverkeer en fietsers wordt gerealiseerd.

De werken liggen ondertussen al enkele weken omwille van technische problemen stil.
Sven Ponsaerts De werken liggen ondertussen al enkele weken omwille van technische problemen stil.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.