Twee leden van Tildonkse jongerenbende opgepakt, één van hen doorverwezen naar instelling

De jongerenbende van Tildonk aan Zaal Concordia.
RV De jongerenbende van Tildonk aan Zaal Concordia.
De politie heeft donderdagnacht en vrijdagochtend twee leden van de jongerenbende uit het Vlaams-Brabantse Tildonk opgepakt. Dat meldt het parket van Leuven. De 15-jarige en 17-jarige bekenden een deel van de feiten die aan de jongerenbende worden toegeschreven.

De 15-jarige werd donderdagnacht uit zijn bed gelicht in Haacht, de hoofdgemeente waartoe Tildonk behoort. Hij werd gearresteerd en ondervraagd over zijn betrokkenheid bij de feiten die de jongerenbende de afgelopen maanden pleegde in Tildonk. De tiener bekende dat hij bij een vijftal feiten effectief aanwezig was: binnendringen in een tennisclub in oktober 2019, vandalisme in het bibliotheekgebouw in oktober 2019 en een inbraak in een vrachtwagen, vandalisme aan signalisatieborden en vuilnisbakken, het aanbrengen van graffiti op het kerkhof en een vechtpartij aan een café in Tildonk in december 2019. De slachtoffers van die vechtpartij, enkele zestigers, getuigden nog in onze vrijdagkrant dat ze met moeite nog alleen op straat durven komen sinds de jongerenbende de gemeente in haar greep heeft.

De politie doorzocht ook de woning waar de 15-jarige verbleef, wat “nuttige elementen voor het onderzoek” opleverde. De tiener verscheen vandaag, vrijdag, al voor de jeugdrechter en werd naar een jeugdinstelling met halfopen regime gestuurd.

Nog deze ochtend arresteerde de politie ook een 17-jarige uit Keerbergen die ook deel zou uitmaken van de bende. Ook hij bekende tijdens zijn verhoor in de loop van de dag zijn betrokkenheid bij een klein aantal feiten. De 17-jarige verschijnt op vraag van het parket deze namiddag nog voor de jeugdrechter.

Het parket benadrukt dat zowel de 15 als de 17-jarige voordien niet bekend waren bij politie en parket voor misdrijven. De lokale recherche van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen werkt ondertussen verder aan het identificeren van de verdachten en onderzoekt hun aandeel in de feiten.

Bekijk ook:
90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter destoop

  2 woorden vielen me op in de artikels hierover de laatste dagen : "al maanden". Zolang duurt dit al. Het komt in de krant en plots zijn er heel snel arrestaties. Waarom moet dit zolang duren ???

 • Wilfried Vanden Berg

  De moderne tijd zou mijn vader zeggen . Met twee gaan werken . De ene voor de luxe de andere voor het krediet dat ze hebben bij de bank. Mooie wagen, mooi huis( soms) tot tweemaal op vakantie gaan en dan de liefde van de kinderen kopen met luxe artikelen . Pc , i-pad, dure kleren en zakgeld dat ze opeisen . En dit is nu het resultaat. En wie krijgt de schuld ? Altijd iemand anders maar niet de ouders. Want die hadden nooit de tijd voor een degelijke opvoeding .Het zal nog meer gebeuren.

 • Erwin Vandriessche

  En in die open instellingen mogen ze maximum 2weken verblijven en lopen nadien terug vrij rond en zijn dan misschien nog erger. Zeker als die hun ouders zelf aangeven dat ze hun kroost niet meer onder controle hebben. Het ligt niet altijd aan de opvoeding, maar veelal oppepping door sociale media om er zogenaamd bij te horen! Triestige evolutie, waar onze verouderde wetten niet zijn op berekend! Een lichte eenvoudige pedagogische tik zal voor hen niet volstaan!

 • pol van de velde

  Plannen voor gevangenissen liggen te verwelken in de catacomben van de ministeries. Reeds 40 jaar is er sprake van meer gevangenissen bij bouwen, wanneer wordt de éérste steen gelegd?

 • Daisy Daelemans

  En...… gaat er iets mee gebeuren of worden ze maar weer in voorlopige vrijheid gesteld omdat ze geen strafblad hebben ???? Flink straffen en een tijdje van hun vrijheid beroven.