Politie houdt actie aan spooroverwegen

De politie van Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen houdt in oktober actie aan de spooroverwegen. "Elk jaar sterven er mensen door spoorlopen of door het negeren van de rode knipperlichten op een overweg. Dikwijls zijn mensen zich niet bewust van de gevaren", zegt woordvoerder Paul Belmans.
Politiezone Haacht hamert al geruime tijd op veilig spoorverkeer.
Vertommen Politiezone Haacht hamert al geruime tijd op veilig spoorverkeer.

In het verleden voerde de politie al actie rond dit thema en waren er ook gerichte controles. Dit jaar ligt de nadruk op 'veilig het spoor over'. "In onze politiezone zijn er meerdere overwegen zowel in de gemeente Haacht als Boortmeerbeek. Vooral die aan Haacht-station blijft een zeer drukke en risicovolle overweg. Mensen willen er nog vlug hun trein halen en sommigen riskeren hun leven door nog snel het spoor over te lopen of negeren het rode knipperlicht", zegt Belmans.

De politie zal in oktober meerdere controleacties houden. Op inbreuken staan zware boetes zowel voor spoorlopen als voor het negeren van het rode knipperlicht. Een overtreder die voor de politierechter moet verschijnen, riskeert een boete van 450 euro of meer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.