Ook Haachtse kinderopvang laat Stint (voorlopig) aan de kant

Verontrustende bevinding Nederlands onderzoek: elektrische bolder kan op hol slagen

Na het Nederlands drama en het daaropvolgend verbod bij onze Noorderburen om Stints nog op de openbare weg te gebruiken, heeft ook de gemeente Haacht beslist om de elektrische bolderkar (voorlopig) niet meer te gebruiken. Dat heeft bevoegd schepen van Onderwijs Nico Bogaerts (Open Vld) laten weten.
Ook in Haacht blijft deze gele Stint van de buitenschoolse opvang Hop-La! momenteel voorlopig aan de kant.
Sven Ponsaerts Ook in Haacht blijft deze gele Stint van de buitenschoolse opvang Hop-La! momenteel voorlopig aan de kant.

 De buitenschoolse kinderopvang Hop-la! in Sint-Adriaan gebruikte de elektrisch aangedreven kar tweemaal per dag om kleuters tussen school en opvanglocatie te vervoeren. “Het verbod geldt tot het onderzoek in Nederland is afgerond en er een duidelijk standpunt komt van bevoegd Vlaamse minister Ben Weyts”, zegt Bogaerts. “Tot zolang zullen de kleuters zich met een extra begeleider te voet en aan de hand van en naar de opvang verplaatsen. Dit is absoluut niet de beste methode, maar er wordt naarstig gezocht naar een veiligere oplossing. Donderdag is er daarover een intern overleg.”

Technisch probleem

Nog volgens Bogaerts zal de Haachtse Stint bij een eventueel groen licht van Vlaams minister Weyts opnieuw in gebruik worden genomen. Uit een Nederlands onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt ondertussen dat de vooral in Nederland populaire elektrische bolderwagen door een technisch mankement op hol zou kunnen slagen. Door een ongeval met een Stint op een spoorwegovergang in Oss kwamen op 20 september vier kinderen om het leven, en raakten een kind en een begeleidster zwaargewond.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.