Exclusief voor abonnees

Karin Jiroflée (sp.a): “Straffe quotes? Neen, dank u. Ik wil kunnen zeggen dat ik gedaan heb waarvoor ik ben verkozen”

Brabantse lijsttrekker voor de Kamer wil vooral werk maken van gezondheidszorg voor iedereen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Ze was in de jaren negentig één van de rechterhanden van toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback die sp.a uit het slop haalde met de legendarische slogan ‘SP: uw sociale zekerheid’. Ondertussen is haar politieke leermeester met pensioen en moet Karin Jiroflée (56) de kastanjes uit het vuur halen als lijsttrekker voor sp.a op de federale lijst.
Karin Jiroflée.
Benoit De Freine Karin Jiroflée.

Om met de deur in huis te vallen…De concurrentie is groot en zwaar in Vlaams-Brabant. Klaar voor de eindsprint?

“De concurrentie is inderdaad enorm groot. Maggie De Block (Open Vld), Theo Francken (N-VA), Koen Geens (CD&V)…Maar ik denk dat we zeker nog een deel van onze achterstand kunnen inhalen die naar boven kwam in de laatste peiling.”

Karin Jiroflée is een minder bekende naam in het lijstje lijsttrekkers in Vlaams-Brabant. Hoe verklaar je dat?

“Ik ben geen tafelspringer. De druk om mee te gaan in straffe quotes op sociale media is mij ook vreemd. Wat ik wil doen, is ’s avonds in de spiegel kijken en tegen mezelf zeggen dat ik die dag gedaan heb waar ik verkozen voor ben. Twitteren om mensen uit elkaar te drijven, hoort daar niet bij. Ik omschrijf mezelf eerder als een harde werker en dat heb ik bewezen in het federaal parlement.”

Gezondheidszorg is al vele jaren je stokpaardje. Stel dat je één concrete verandering kan doorvoeren… Wat doet u?

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Smaele

    "Ik wil kunnen zeggen dat ik gedaan heb waarvoor ik ben verkozen". Durft u ook zeggen "Ik wil kunnen zeggen waarom ik verkozen wou worden"?