Haachts auteur laat opnieuw bloed in eigen streek vloeien

Regio Boortmeerbeek - Haacht - Keerbergen wederom decor voor tweede politiethriller Tom Bergs

Precies drie jaar na de voorstelling van zijn debuutroman ‘Dubbelleven’ komt misdaadauteur Tom Bergs (30) met een tweede boek. Met ‘Wraakzucht’ breit de administratief medewerker van de lokale politiezone een vervolg aan zijn eerste politiethriller. Ook ditmaal speelt het misdaadverhaal zich in onze regio af.
Auteur Tom Bergs met zijn politiethriller Wraakzucht , waarin de eerste moord in de Seniorenresidentie Keerbergen gebeurt.
Sven Ponsaerts Auteur Tom Bergs met zijn politiethriller Wraakzucht , waarin de eerste moord in de Seniorenresidentie Keerbergen gebeurt.

“In ‘Wraakzucht’ onderzoeken speurders Johan Pieters en Sophie D'Hondt de moord op een oud-politieman in een woonzorgcentrum in Keerbergen”, licht Tom Bergs alvast een tipje van de sluier. “Zoals dat een goede politiethriller betaamt, blijft het natuurlijk niet bij die ene moord… Niet alleen de Seniorenresidentie Keerbergen, maar ook het Woonzorgcentrum De Ravestein in Hever blijkt een ‘crime scene’."

"Politiethrillers zijn altijd al mijn ding geweest, ik lees ze zelf voortdurend én werk als administratief bediende bij de politie in mijn ‘thuiszone’ Boortmeerbeek – Haacht – Keerbergen. Het politie- en het misdaadleven boeien me dus wel. Al blijven mijn verhalen natuurlijk fictief, net als de personages. Wat niet wil zeggen dat een nieuw personage geen karaktertrekje van een bestaand collega toegemeten kan krijgen (lacht). Ik laat hen vooraf wel eens een stukje lezen. Kwestie van eventuele procedurefouten te vermijden.”

Mijn boeken bezorgen de regio best wel wat promotie over heel Vlaanderen en Nederland.

Tom Bergs

Van Bergs’ debuutthriller ‘Dubbelleven’ gingen er uiteindelijk 1.300 exemplaren over de toonbank in Vlaanderen en Nederland – een onverwacht succes. “Het maakte ook wel dat de lat voor een vervolg hoog lag, én er ditmaal ook een Nederlandse testlezeres ingeschakeld werd. Sommige typisch Vlaamse uitdrukkingen, woorden en lokale straatnamen sneuvelden daardoor. Maar geen nood: de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt, zullen voor lezers uit Haacht en omstreken nog steeds voldoende herkenbaar zijn. Zo spelen ook Brouwerij Haacht en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden een erg bepalende rol in het verhaal. Maar ook in de steden Leuven en Mechelen gebeurt er, respectievelijk in de centrale gevangenis en op de winkelstraat IJzerenleen wel één en ander. Op die manier bezorgen mijn boeken de regio best wel wat promotie over heel Vlaanderen en Nederland, zo merk ik geregeld.”

Herdruk voor Dubbelleven

Ter gelegenheid van het nieuwe boek kreeg ‘Dubbelleven’ in herdruk een soortgelijke cover, wat duidelijk maakt dat beide werken deel van eenzelfde reeks uitmaken. Intussen werkt Van Bergs ook al aan een derde verhaal, opnieuw rond de hoofdpersonages speurders Pieters en D'Hondt.

Wraakzucht wordt uitgegeven door Uitgeverij Het Punt, telt 282 pagina's en is vanaf 1 oktober te koop aan 19 euro. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober signeert Bergs van 10.30 tot 12.30 uur in de Standaard Boekhandel van Haacht, op zondag 7 oktober is dat van 15 tot 17 uur eveneens in de winkelvestiging van Kampenhout. De Haachtse auteur zal in oktober ook niet minder dan vijfmaal signeren op de Antwerpse Boekenbeurs. Meer info: www.tombergs.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.