Gemeente Haacht versoepelt enkele coronamaatregelen

Het desolate centrum van Haacht.
vertommen Het desolate centrum van Haacht.
De gemeente Haacht geeft een update van de coronamaatregelen.

De verdeling van de gemeentelijke mondmaskers gebeurt volgende week op zaterdag 23 en zondag 24 mei. Begin juni wordt een tweede ronde georganiseerd voor de levering van twee filters en een mondmasker van de federale overheid. Voor voetgangers wordt het eenrichtingsverkeer in de smalle straatjes van ‘t Galerijke en het steegje naast de Wereldwinkel weer opgeheven. De verwachte problemen bleken zich niet te stellen. 

Vanaf 18 mei kan er in clubverband, met de inachtneming van de coronaregels en maximaal twintig personen opnieuw gesport worden. Dat kan dus ook op de buitenterreinen van sporthal Den Dijk. Het onthaal van het gemeentehuis en het OCMW zijn weer open vanaf maandag. De dienst Burgerzaken en Omgeving werken wel enkel op afspraak. 

Er zal opnieuw een markt georganiseerd worden op woensdag 27 mei. Daar komt een heel nieuw markt- en circulatieplan bij kijken. Er zullen ongeveer vijftig kraampjes staan. Wie wilt parkeren in Haacht hoeft zich tot 1 juli geen zorgen te maken. De controle op het gebruik van de blauwe kaart wordt pas dan hervat, in plaats van op 1 juni.