Extra ritssluiting of handige klittenband. MAAR VOORAL OOK MODIEUS

SOFIE'S STORE HEEFT UNIEK AANBOD VOOR KINDEREN MET BEPERKING

Zaakvoerster Sofie Van Goethem toont een kleurrijke cape, speciaal ontworpen voor rolstoelpatiëntjes. Het kledingstuk kan gemakkelijk al zittend aan- en uitgetrokken worden.
Ponsaerts Zaakvoerster Sofie Van Goethem toont een kleurrijke cape, speciaal ontworpen voor rolstoelpatiëntjes. Het kledingstuk kan gemakkelijk al zittend aan- en uitgetrokken worden.
Sofie's Store heeft voortaan een assortiment voor een vaak vergeten doelgroep. In de rekken vind je voortaan kleurrijke

en modieuze kleren op maat van kinderen met een beperking of ziekte - een primeur voor Vlaanderen. Zo zijn er bijvoorbeeld broeken, body's of hemdjes met uitsparingen voor sondes, extra ritssluiting of een handige klittenband.


"We zijn de eerste 'fysieke winkel' in Vlaanderen die - sinds deze week - het assortiment van Gozz4kids in de rekken heeft hangen", bevestigt Sofie Van Goethem, zaakvoerster van de winkel voor baby- en kinderkleding in de Stationsstraat. "Dat is een jong, Belgisch merk dat zich uitsluitend richt op kinderen en jongeren - zowel jongens als meisjes - van 2 tot 18 jaar met een fysieke beperking. Aangepaste en modieuze kledingstukken voor die doelgroep ontbraken nog in mijn assortiment, terwijl het toch mijn doel is om toffe kinderkleding voor iedereen aan te bieden. Ik denk ook dat hier echt nood aan was. Ook patiëntjes hebben recht op toffe, comfortabele kleding. Zo heb ik bijvoorbeeld een klant wiens zoontje beenbeugels heeft. Daardoor kan hij enkel broeken met extra brede pijpen dragen, of modellen die opengeritst kunnen worden. Niet evident om dat in het gewone assortiment te vinden. Die extra brede broeken zijn overigens ook een stuk comfortabeler voor kinderen die een luier moeten dragen. Speciaal voor hen zijn er ook extra grote body's, tot 18 jaar. In het gewone baby-assortiment vind je die hooguit nog voor 2-jarigen."

Deze body heeft een speciale opening, bestemd voor een voedingssonde.
Ponsaerts Deze body heeft een speciale opening, bestemd voor een voedingssonde.

Strategische openingen

In de winkel vind je ook hemdjes en body's met strategisch verwerkte openingen, bestemd voor allerhande katheters, een maagsonde of stoma. "Sommige hemdjes zijn zelfs uitgerust met een vaste riem, die door de bandjes voor de broeksriem gehaald kan worden. Zo kunnen twee kledingstukken één geheel vormen, en kan het kind dus niet met de handen tot in de luier. Voor rolstoelpatiëntjes hebben we bijvoorbeeld capes, al dan niet met aangehechte pet. Die kan snel en gemakkelijk al zittend aan- of uitgedaan worden. Maar ook jassen en jumpsuits met handige rits- of velcrosluiting op de rug."


"Niet onbelangrijk: de kledingstukken zijn modieus, met heel wat kleurrijke, toffe prints die kinderen en jongeren zeker aanspreken", vervolgt Sofie. "Neem nu deze leuke 'voetbalbody', met speciale uitsparing voor een sonde. Indien gewenst, kunnen prints en uitvoering zelfs 'op maat' aangepast worden. De verkoopprijs van al deze stukken ligt in dezelfde lijn als die van de betere kinderkleding uit het klassieke aanbod. Zo betaal je voor een aangepaste body ongeveer 25 euro."


Meer informatie vind je terug op de website van de winkel: www.sofie-store.be.

Deze broek heeft aan weerszijden ritssluitingen, zodat die breder gemaakt kan worden. Handig voor bijvoorbeeld kinderen met beenbeugels.
Ponsaerts Deze broek heeft aan weerszijden ritssluitingen, zodat die breder gemaakt kan worden. Handig voor bijvoorbeeld kinderen met beenbeugels.