Elf bestuurders onder invloed betrapt

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag heeft de lokale politie van politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) snelheids- en alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 139 bestuurders onderworpen aan een ademtest wat resulteerde in 11 positieve alcoholtesten.

“Een bedroevend resultaat. Van vier bestuurders werd wegens het hoge alcogehalte het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen. De andere overtreders kregen een stuurverbod van zes uur”, vertelt politiewoordvoerder Paul Belmans.

Illustratie PZ Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen
Vertommen Illustratie PZ Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen

Gelijktijdig werd op deze plaatsen ook de snelheid gecontroleerd. “In totaal reden 987 auto’s voorbij de snelheidsradar waarvan er 32 te snel reden en een boete zullen ontvangen. Gelukkig bleek dit , met een 3,2 % aan inbreuken, een min of meer aanvaardbaar resultaat. Dit kan echter nog beter, elke snelheidsinbreuk is er één te veel”, aldus Belmans.

De politie waarschuwt dat met de eindejaarsfeesten in het zicht de controles nog zullen opgedreven worden en vraagt autobestuurders om zich op een verantwoorde wijze in het verkeer te begeven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.