Eén bestuurder positief op alcohol

Illustratie PZ Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen
Vertommen Illustratie PZ Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen

Het voorbije weekend hield politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) uitgebreide verkeerscontroles tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en zondag, in de loop van de dag.

In de nacht van vrijdag op zaterdag lag het accent op alcohol en drugs in het verkeer, zondag werd er vooral aandacht besteed aan de boorddocumenten.

Elke geïntercepteerde bestuurder werd nochtans ook zondag op alcohol gecontroleerd.

“Van de in totaal 226 gecontroleerde bestuurders werd er uiteindelijk slechts 1 strafbaar positief bevonden, hetgeen toch een zeer bemoedigend resultaat mag genoemd worden”, zo menen ze bij de politie.

Op zondag werden wel heel wat andere inbreuken vastgesteld. Zeven bestuurders werden bestraft voor het niet dragen van hun gordel, zes bestuurders voor gsm-gebruik, vier voor een foutieve inschrijving van hun voertuig. Er werden ook vijf bestuurders beboet omdat ze, ondanks een verbod, inhaalden. Er werd ook een voertuig in beslag genomen wegens niet-verzekering.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.