Combi aan commissariaat bekogeld met pompoenen

Kantoren, Politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen.
Vertommen Kantoren, Politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen.
Een combi van de politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) is in de nacht van maandag op dinsdag bekogeld geweest met pompoenen. Twee mogelijke daders werden gevat.

De feiten deden zich voor omstreeks 2.15 uur ’s nachts aan het wijkcommissariaat in Haacht. “De combi stond tegenover het commissariaat geparkeerd omdat de agenten binnen enkele formaliteiten moesten afhandelen. Tot op het moment dat ze het lawaai hoorden. Enkele mensen sloegen op de vlucht maar de inspecteurs hebben tijdens de achtervolging nog twee mannen kunnen staande houden”, zegt korpschef Wim D’haese. 

Het gaat om een 19-jarige uit Kampenhout en een 28-jarige man uit Tremelo. “De twee werden bestuurlijk aangehouden voor openbare ordeverstoring en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Wat hun drijfveer was dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Er werd alleszins met meer dan een pompoen gesmeten”, besluit de korpschef. De combi liep een flinke deuk op boven het linkervoorwiel. Camerabeelden van het incident zijn er niet. Het duo mocht dinsdag opnieuw huiswaarts keren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.