Anka Office Planet klantvriendelijkste detailhandel

Het team van Anka Office Planet werd tot meest klantvriendelijke van het land verkozen.
Foto Ponsaerts Het team van Anka Office Planet werd tot meest klantvriendelijke van het land verkozen.
Anka Office Planet uit Haacht werd maandagavond tot 'Klantvriendelijkste detailhandel van het land' verkozen.

De Retail-award wordt ook wel de 'Oscar van de kleine zelfstandige ondernemer' genoemd. Hij wordt uitgereikt aan de zaak die zich het meest onderscheidt op het vlak van klantvriendelijkheid, gastvrijheid en service in België. Een professionele jury beoordeelde de specialist in kantoorwaren op basis van haar website, een anonieme, telefonische klantenvraag en twee bezoeken van een 'mystery shopper' als 'Klantvriendelijkste kleinhandel van het land'. "En dit was pas onze eerste deelname", lacht Annelies Maes (39), de zaakvoerster van Anka Office Planet, dat ondertussen precies 25 jaar bestaat en sinds zes jaar langs de Jennekensstraat gelegen is.


Ondanks de sterke groei van de jongste jaren blijft het een familiezaak. Annelies en haar man Nik namen in 2008 de zaak over van mama Suzy. Samen met zes enthousiaste personeelsleden werken ze nog steeds met z'n allen samen. "Met een tiental mensen - een mooi team van dertigers tot zestigers - staan we elke dag voor de klanten klaar. Maar het gevoel van een familiezaak bleef wel altijd behouden", zeggen moeder en dochter.

'Oscar'

Het Anka-team is vanzelfsprekend uitermate trots op het binnenhalen van deze 'oscar voor de zelfstandige retail uitbaters'. "Het is een prachtige beloning voor de dagdagelijkse inzet van het hele team. Dat staat elke dag met veel enthousiasme klaar om de klanten met raad en daad bij te staan." Anka mag de prestigieuze titel een jaar lang dragen. "Ook in de toekomst zullen we ervoor zorgen we er de titel van 'klantvriendelijkste onderneming' waard zijn", verzekert Maes.


Annelies en haar achtkoppig team mochten de award op een groot gala van de Hospitality awards 2014 in het Antwerpse San Marco Village in ontvangst nemen. Klanten die de overwinning willen meevieren, zijn op zaterdag 20 december welkom in de winkel. Dan trakteert Anka alle bezoekers op een glaasje. www.anka.be. (SPK)