'Ghostbusters' als carnavalsthema in Klimop

Het lerarenteam van GBS Klimop uit Wespelaar doste zich uit als Ghosbuster. Wekenlang werd er immers naar het spook gezocht dat hun wagenvergrendeling 'saboteerde'.
Foto Ponsaerts Het lerarenteam van GBS Klimop uit Wespelaar doste zich uit als Ghosbuster. Wekenlang werd er immers naar het spook gezocht dat hun wagenvergrendeling 'saboteerde'.
De leerkrachten van Gemeentelijke basisschool Klimop uit Wespelaar (Haacht) dienden dit jaar niet lang na te denken over een carnavalsthema.

De problematiek rond de gestoorde automatische deurvergrendelingen die hun wagens trof, en de 'spokenjacht' naar de oorzaak die daarop ontstond, leverde voldoende inspiratie. "Wij zijn vandaag 'Ghostbusters'", lacht deeltijds directeur Tamara Elsen. "Nog een keer gaan we massaal op zoek naar het spook dat maandenlang de portieren van onze wagens 'saboteerde'. Het is meteen ook een ludieke manier om dit toch wel toffe hoofdstuk dat meermaals jullie krant haalde af te sluiten." Het 'spook' dat als stoorzender werkte, bleek uiteindelijk een defecte videotransmitter van een buurtbewoner - een oud-leerling van de school - te zijn. (SPK)