Fruitteler Frans Verhelst heeft 40 hectare boomgaarden waarvan 15 hectare in een straal van 1,5 kilometer rond de 3M-fabriek. Zijn bedrijfszetel is slechts 800 meter verwijderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruitteler Frans Verhelst heeft 40 hectare boomgaarden waarvan 15 hectare in een straal van 1,5 kilometer rond de 3M-fabriek. Zijn bedrijfszetel is slechts 800 meter verwijderd. © Kristof Pieters

Grote bezorgdheid bij boeren over gevolgen PFOS-vervuiling: “Eén verloren oogst overleven we nog maar ook de toekomst van ons bedrijf is in gevaar”

ZwijndrechtBij de land- en tuinbouwers rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht is er veel ongerustheid over de gevolgen van de PFOS-vervuiling. Het is bang afwachten op de resultaten van extra stalen van bodem, grondwater en gewassen. Fruitteler Frans Verhelst (52) zag de verkoop via de korte keten en groothandel al kelderen. Boerenbond vraagt compensaties voor de getroffen bedrijven.

  1. Wegen en Verkeer werkt sinds 2 augustus verder aan vernieuwing asfaltverharding op Kapellestraat
    Galmaarden

    Wegen en Verkeer werkt sinds 2 augustus verder aan vernieu­wing asfaltver­har­ding op Kapelle­straat

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt in de zomer en het najaar van 2021 de verharding van de rijweg van de gewestweg N272. Het gaat over het vijfhonderd meter lange stuk tussen het gemeenteplein van Galmaarden en kapper Etienne. Vanaf 2 augustus tot eind september wordt de Kapellestraat (N272) daarom twee maanden volledig afgesloten voor het autoverkeer tussen de Hoogstraat en het einde van de bebouwde kom.