Groot buurtfestival viert 50 jaar Arenabuurt

De Arenabuurt in Deurne bestaat 50 jaar en viert dat met een groot feest van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september. Arena Utopia is een gratis buurtfestival, waarbij de wijk rond het Arenaplein het belang van fantasie in de verf zet. Dat gebeurt met unieke wandelingen en voorstellingen, expo's, muziek en een taartwedstrijd.

Vijfhonderd jaar geleden schreef Thomas More zijn klassieker 'Utopia'. Vijftig jaar terug werkte Renaat Braem zijn architecturale utopieën uit en kreeg de Arenawijk vorm. De cultuurdienst van Deurne greep die twee mijlpalen aan om een groot buurtfeest te organiseren. Met meer dan veertig activiteiten is er vanalles te doen op en rond het Arenaplein: straatanimatie, theater, muziek, expo's, wandelingen, literatuur, ateliers, sport en spel. Het hoogtepunt wordt de reeks uniek geleide wandelingen op de boulevard van Braem, die voor het eerst publiek toegankelijk zal zijn. Bezoekers hebben daar een magnifiek uitzicht op de Arenahal.

De bibliotheek, het dienstencentrum, de sporthal, het zwembad, de lokale middenstand en het buurthuis om de hoek: elke plek en dienst wordt opengesteld en belicht. Meer dan 20 partners zaten samen rond de tafel om een breed aanbod uit te werken. Iedereen is van 9 tot 11 september welkom in de Arenabuurt. (PJBA)