Twee mannen lichtgewond na schietpartij in Grobbendonk

Ook een wagen voor de woning raakte beschadigd.
Vanderveken Ook een wagen voor de woning raakte beschadigd.
Twee mannen zijn zaterdagochtend lichtgewond geraakt bij een schietincident in Grobbendonk, in de Antwerpse Kempen. De 34-jarige schutter is aangehouden voor poging tot moord.

Rond vijf uur zaterdagochtend trokken een 31-jarige man uit Lille en een 41-jarige man uit Vorselaar naar de woning van een kennis aan Hofeinde in Grobbendonk, vlakbij de grens met Vorselaar. Volgens verklaringen van de twee gingen ze langs om een ruzie uit te praten. Waarover deze ruzie ging, wou geen van beide kwijt.

Bij aankomst aan het huis aan Hofeinde belden de twee mannen aan, waarna de bewoner (34) een raam opende en met een vuurwapen begon te schieten richting hen. Volgens het parket ging het om een vuurwapen met hagelbolletjes. De slachtoffers doken achter de voor het huis geparkeerde auto’s, maar beiden liepen lichte verwondingen op door het schietincident. Voor deze verwondingen werden beide heren verzorgd in het ziekenhuis. Op zaterdag stond er nog steeds een wagen met beschadigde achterruit voor het huis. Of deze achterruit beschadigd werd door de schietpartij of door een voorwerp is niet duidelijk.

De dader werd aangehouden en op zaterdag verhoord. Op zondag werd hij dan voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zondagmiddag bevestigde het parket van Antwerpen dat de onderzoeksrechter heeft beslist dat de verdachte van  het schietincident in Grobbendonk blijft aangehouden voor poging tot moord. Hij zal in de loop van volgende week voor de raadkamer in Turnhout verschijnen.

“Naar verluidt zou de ruzie tussen de heren te maken hebben met een mislukte drugstransactie”, weten enkele bezoekers van een plaatselijke horecazaak. “Om vijf uur ‘s nachts een ruzie gaan uitpraten met elkaar, dat zegt genoeg”, weet een passant. “Het incident aan Hofeinde zal wel om ongure zaken gaan dan.”

Burgemeester Marianne Verhaert uit Grobbendonk benadrukt dat ze niets over het voorval kan melden. “Het onderzoek is in handen van de onderzoeksrechter en dus kan ik er verder niets over kwijt.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Cambré

  Is hier vlakbij men deur gebeurd en elk woord dat er staat is waar. Verkeerd volk, drugs en miserie, dan komt er miserie van hé.

 • Conrad Croonen

  Gelijk heeft hij , om 5 uur s'morgens iemand wakker maken , schieten ,kzou het ook doen ,maarja kheb enkel iets om mee te gooien ,mag misschien ook , maar komt niet in de krant :)

 • Paul Philippaerts

  Als journalisten verhaaltjes en sprookjes willen schrijven en dat als journalistiek laten doorgaan, zouden ze wel beter iets bedenken dat meer geloofwaardig is.

 • Redchy Mertens

  Om 5 uur..ze komen een ruzie uitpraten? Dat geloofd toch niemand? Die man was volgens mij doods bang van die gasten die wss heel andere bedoelingen hadden en wist niets beter te doen dan zich verdedigen met het enige wapen dat hij in bezit had.

 • Ivo Torfs

  Patrick Verbelen, de morgenstond heeft hagelbolletjes in de mond .