Tourist LeMC vertelt over zijn jeugd in de Seefhoek

Johannes Faes, alias Tourist LeMC, is komende zaterdag te gast in jeugdhuis Lido in Grobbendonk. Hij vertelt er over zijn jeugd in de multiculturele Antwerpse wijk Seefhoek en zijn job als maatschappelijk werker.
Tourist LeMC is zaterdag te gast in jeugdhuis Lido in Grobbendonk.
Umusic Tourist LeMC is zaterdag te gast in jeugdhuis Lido in Grobbendonk.

“We willen jongeren samenbrengen en onderwerpen bespreekbaar maken”, legt schepen van jeugd Brent Wouters uit. “Dit jaar zetten we verdraagzaamheid in de kijker. Als voormalig maatschappelijk werker weet Johannes bovendien als geen ander dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.”

Johannes Faes zal in Grobbendonk praten over zijn eigen leven. ‘Den Tourist’ was een Belg tussen de Marokkanen en een Marokkanenvriendje tussen de Belgen, maar heeft dat nooit als negatief ervaren. De wijk Seefhoek was in 1988 berucht geworden na een reportage van Panorama over de toenemende populariteit van het Vlaams Blok. Veel van zijn nummers gaan dan ook over verdraagzaamheid of zoals hij het zelf stelt: “Uiteindelijk moeten we het toch samen doen.”

Afspraak zaterdag om 19.30 uur in Jeugdhuis Lido aan de Vaartkom in Grobbendonk. De toegang is gratis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.