Natuurgebied Schupleer wordt 100 hectare groter

De aankoop werd bekendgemaakt op de Netedag, die plaatsvond op het domein van de familie d'Ursel.
Foto Vanderveken De aankoop werd bekendgemaakt op de Netedag, die plaatsvond op het domein van de familie d'Ursel.
Natuurpunt heeft 100 hectare natuur gekocht van de familie d'Ursel, een domein dat mooi aansluit op het natuurgebied Schupleer in Vorselaar. Op die manier wordt het aaneengesloten natuurgebied in de vallei van Nete en Aa nog groter en maakt diversiteit nog meer kansen. "We zullen dit ook zo snel mogelijk openstellen voor wandelaars", klinkt het.

Van 45 hectare gaat natuurgebied Schupleer nu plots naar bijna 150 hectare, wat betekent dat wandelaars binnen afzienbare tijd van aan het station in Herentals tot in Zandhoven kunnen wandelen. De aankoop is voor Natuurpunt een prachtige aanvulling op de toekomstplannen die ze hebben met de natuur in de vallei van de Nete en Aa.


"We hopen op termijn ook verdwenen soorten als de nachtegaal en de otter aan te trekken", bevestigt Dirk Willems van Natuurpunt Nete en Aa. "Om al onze natuurbeheersplannen tot een goed einde te brengen, hebben we ook samenwerkingen opgestart met de landbouwers in de regio en die percelen in gebruik hebben. Zo ook met de kinderen van scoutsgroep de Bosvogels, die mogen blijven. Ze zullen zelfs hun steentje kunnen bijdragen."


De aankoop van de 100 hectare werd bekendgemaakt op de Netedag. Natuurpunt kreeg daarbij steun van de Vlaamse overheid en de gemeente Grobbendonk. (DVGT)