Minder mobiele personen kunnen vanaf september shuttlebus nemen naar donderdagmarkt

De shuttle-bus zal in de toekomst minder mobiele mensen naar de lokale markt in Grobbendonk brengen
RV De shuttle-bus zal in de toekomst minder mobiele mensen naar de lokale markt in Grobbendonk brengen
Het gemeentebestuur in Grobbendonk heeft beslist om vanaf september een shuttlebus in te leggen naar de lokale markt op donderdag. Die beslissing kwam er na de versoepeling van de coronamaatregelen.

De gemeente Grobbendonk geeft oudere en minder mobiele mensen de kans om naar de lokale markt te gaan door een shuttlebus te laten rijden. Dat is belangrijk om sociale contacten te onderhouden, wat de afgelopen maanden door de lockdown erg moeilijk was. 

Sociaal contact

“Bij ouderen heeft het gebrek aan sociaal contact tijdens de lockdown er stevig ingehakt”, vertelt schepen van Welzijn Martine Taelman (GiB). “We willen iedereen, en voornamelijk oudere en minder mobiele personen, de kans geven om vlot op het Astridplein te geraken tijdens de markt. Zo kunnen ook zij shoppen, ook bij de lokale winkels.”

“Vanaf september zorgt de gemeente ervoor dat de liftbus, die vlak voor de coronacrisis in gebruik genomen is, één keer per maand op donderdagvoormiddag als shuttle rijdt”, verduidelijkt schepen Johan Verhaegen (GiB). De shuttle zal mensen naar de markt voeren op het Astridplein en stopt aan het woonzorgcentrum Het Waterrijk, de serviceflats, het kruispunt Hanegoor/ Langenheuvel en de kerk in Bouwel. “Als het initiatief gesmaakt wordt bestaat de mogelijkheid om het uit te breiden naar meerdere keren per maand.”