Inbrekers stelen voor 5.000 euro aan producten uit sigarettenwinkel

Garage Croonen, waar de dieven toesloegen.
Foto Vanderveken Garage Croonen, waar de dieven toesloegen.
Bij garage Croonen, aan de Herenthoutseweg, zijn dieven aan de haal gegaan met sigaretten, kleine flesjes sterke drank en energiedrank.

De dieven konden de containerwinkel, die zich in de garage bevindt, bereiken via de achterzijde. De inbrekers klommen in een boom waardoor ze op het dak van de garage raakten. Langs een raam raakte de bende vervolgens tot in de garage, waarna ze enkele sloten van het traliewerk voor de deur forceerden. "Ze stalen voor maar liefst 5.000 euro aan producten uit mijn winkel. In de garage lag duur gereedschap, maar daar hadden ze geen interesse in", vertelt eigenaar Marc Croonen. De garage is nooit volledig afgewerkt, wegens een klacht van een buur.

Voorgevel open

De eigenaar moest op politiebevel de werken stoppen omdat het regularisatieplan niet in orde was. Hierdoor is de voorgevel bovenaan nog open. "De dieven hebben hier echter geen gebruik van gemaakt, waarschijnlijk omdat de garage gelegen is aan een drukke weg", aldus de eigenaar nog.


Zeker is dat de diefstal plaatsvond na 20 uur, Croonen was van 5 tot 20 uur immers nog in zijn garage aan het werk. Na de diefstal vluchtten de daders weg langs een rolpoort achteraan in de garage. Van de dieven ontbreekt momenteel nog elk spoor.


(BKG)