Grobbendonkse handelaars schenken mindermobielenbus aan gemeente

De bus werd volledig bestickerd met de logo's van de handelaars.
Peter Vanderveken De bus werd volledig bestickerd met de logo's van de handelaars.
In Grobbendonk hebben 43 handelaars geld ingezameld om een mindermobielenbus te kopen voor de gemeente. Daarmee kunnen mensen die slecht te been zijn toch op hun bestemming geraken. De overschot van het ingezamelde geld, 2.500 euro, werd geschonken aan het goede doel.

Dankzij giften van de lokale middenstand en industrie werd genoeg geld ingezameld voor de aankoop van een minibus op CNG. De gemeente liet de bus verder uitrusten zodat ook minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Een keer per maand zal het busje ook gebruikt worden om minder mobiele ouderen de kans te geven hun inkopen te doen in enkele grootwarenhuizen naar hun keuze. De gebruiker betaalt 2 euro voor het vervoer van thuis naar de winkels en terug.

“Het OCMW en de gemeente werkte voor de aankoop van de bus samen met reclamebedrijf Special ad”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). “Special ad kocht de bus met geld van de lokale adverteerders, die daarom op de kant van de bus te zien zijn.” 

Burgemeester Verhaert ontving de sleutel van de bus uit handen van Eddy Delmoitié van Special ad
Peter Vanderveken Burgemeester Verhaert ontving de sleutel van de bus uit handen van Eddy Delmoitié van Special ad

Speciale lift voor rolstoelen

Ouderen die nog graag zelf winkelen, maar die vanwege mobiliteitsproblemen nog maar moeilijk in de winkels geraken, kunnen het busje van het OCMW gebruiken. “Dit busje beschikt over een speciale lift zodat ouderen maar ook mensen met een rolwagen in alle comfort vervoerd kunnen worden om boodschappen te gaan doen”, aldus Martine Taelman, schepen van Sociale Zaken in Grobbendonk

Schepen van Sociale Zaken Martine Taelman (GiB) sprak de aanwezigen toe.
Peter Vanderveken Schepen van Sociale Zaken Martine Taelman (GiB) sprak de aanwezigen toe.

Warriors Against Cancer

Tijdens de bijeenkomst dinsdagavond werden alle handelaars die hun steentje bijdroegen aan de mindermobielenbus één voor één in de bloemetjes gezet met een gepast geschenk. Het slotwoord was voor Vanessa Bossuyt van Warriors Against Cancer, een vzw die mensen met kanker helpt meer zelfvertrouwen te krijgen en een positief zelfbeeld, zowel tijdens als na het genezingsproces. Ze mocht een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen, geld dat door de lokale handelaars werd opgehaald.

Dinsdagavond verzamelden alle betrokken handelaars rond de mindermobielenbus aan het gemeentehuis van Grobbendonk.
Peter Vanderveken Dinsdagavond verzamelden alle betrokken handelaars rond de mindermobielenbus aan het gemeentehuis van Grobbendonk.
Warriors Against Cancer mocht een cheque ontvangen van 2.500 euro.
Peter Vanderveken Warriors Against Cancer mocht een cheque ontvangen van 2.500 euro.
De handelaars ontvingen een aandenken
Peter Vanderveken De handelaars ontvingen een aandenken
De handelaars ontvingen een aandenken
Peter Vanderveken De handelaars ontvingen een aandenken
De handelaars ontvingen een aandenken
Peter Vanderveken De handelaars ontvingen een aandenken