Fietsster (17) levensgevaarlijk gewond na ongeval met Hummer

Een 17-jarige fietsster belandde onder een jeep op de Herentalsesteenweg.
Peter Vanderveken Een 17-jarige fietsster belandde onder een jeep op de Herentalsesteenweg.
Een 17-jarig meisje is zaterdagavond om 22.55 uur levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Grobbendonkse deelgemeente Bouwel. Het slachtoffer werd bij het oversteken van de straat op haar fiets aangereden door een Hummer. Het ongeval gebeurde aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Lindekens.

De fietsster kwam uit de richting van Grobbendonk en stak het kruispunt over richting Herenthout. Samen met enkele vrienden was de tiener op weg naar een openluchtfuif van de Chiro verderop in Bouwel. Ze werd aangereden door een Hummer die uit Nijlen kwam en in de richting van Herentals reed. De bestuurder van de Hummer was een 22-jarige, eveneens uit Nijlen.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder van het voertuig groen licht had en niet meer kon stoppen voor de fietser”, zegt een woordvoerster van het parket van Antwerpen. “Hij legde ook een negatieve ademtest af en er zijn geen aanwijzingen dat hij aan een overdreven snelheid reed.” De fietsster zou dus door het rood zijn gereden. “Maar het onderzoek loopt nog”, benadrukt de parketwoordvoerster.

De toestand van het slachtoffer was zondagmiddag nog steeds kritiek.

Het 17-jarige meisje uit Nijlen geraakte levensgevaarlijk gewond.
Peter Vanderveken Het 17-jarige meisje uit Nijlen geraakte levensgevaarlijk gewond.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik van dijck

    Eindelijk een verstandige chauffeur , wat er ook mag gebeurt zijn , spoedig herstel aan het slachtoffer en veel sterkte aan beide partijen !