Betonblokken tegen zwaar verkeer verwijderd: “Nu rijden de vrachtwagens ondanks verbod weer door onze straat”

Het kruispunt op het einde van de Capuynestraat, zonder de betwiste betonblokken.
Jurgen Geyselings Het kruispunt op het einde van de Capuynestraat, zonder de betwiste betonblokken.
De wegversmalling werd destijds vermeden door een ommetje te maken door een naastgelegen weiland. De betonblokken zijn intussen verwijderd.
Peter Vanderveken De wegversmalling werd destijds vermeden door een ommetje te maken door een naastgelegen weiland. De betonblokken zijn intussen verwijderd.
Zowel in de Klein Gentstraat als in de Capuynestraat zijn deze week de betonblokken verwijderd. Deze moesten ervoor zorgen dat het zware vrachtverkeer de omgeving zou vermijden. In de buurt wordt vol onvrede gereageerd op deze beslissing. “Autobestuurders vliegen weer over het kruispunt”, vertelt een buurtbewoner.

De blokken die voor de vernauwing van de weg in de Klein Gentstraat zorgden, werden door vele chauffeurs vermeden door simpelweg een ommetje door het naastgelegen weiland te maken. Hierdoor nam het Grobbendonkse gemeentebestuur, in samenspraak met de gemeenten Herenthout en Herentals de beslissing om de blokken weg te nemen, net zoals terzelfder tijd gebeurde met de blokken verderop in de Capuynestraat. Het bestuur besloot verscherpte controles op het sluipverkeer in de beide straten uit te voeren.

De buurtbewoners zijn niet tevreden. “Er rijden nu weer volop vrachtwagens op en af ondanks het verbodsbord voor vrachtverkeer voor meer dan 3,5 ton en de auto’s rijden hier veel te snel. De straat voor mijn deur is op korte tijd al stuk gereden, benieuwd hoe dit er over enkele weken zal uitzien.”

Volgens Burgemeester Marianne Verhaert stonden de blokken aan de ene zijde op Herentals grondgebied en aan de andere op Grobbendonks grondgebied. “Het stadsbestuur van Herentals besliste om de blokken sowieso weg te halen, dus moest Grobbendonk wel meegaan in dit verhaal, we vroegen enkele weken uitstel en kregen die ook om onze bewoners in te lichten over de stand van zaken”, zegt burgemeester Verhaert. “Er komen in samenspraak met politie Neteland extra controles in de buurt op het verkeer.”




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.