Archeologische opgravingen voorgesteld tijdens Open Monumentendag op Mercuriussite in Grobbendonk

Vele nieuwsgierigen volgden tijdens Open Monumentendag de rondleiding op de Mercuriussite te Grobbendonk
Peter Vanderveken Vele nieuwsgierigen volgden tijdens Open Monumentendag de rondleiding op de Mercuriussite te Grobbendonk
In  het kader van Open Monumentendag konden geïnteresseerden op zondag 8 september terecht op de Mercuriussite aan de Nijverheidsstraat in Grobbendonk. Naar aanleiding van een nieuwe invulling voor de Mercuriussite gaan archeologen van All-Archeo bvba tussen 19 augustus en 31 oktober op zoek naar het volgende puzzelstuk in de zoektocht naar de geschiedenis van Grobbendonk.

Wekelijks kan men in Grobbendonk op donderdag terecht voor een informatieve rondleiding betreffende de reeds ontdekte geschiedkundige rijkdom die er op de Mercuriussite te vinden is. Gedurende Open Monumentendag op zondag 8 september werden er door de archeologen meerdere rondleidingen voorzien voor de bezoekers. Vele nieuwsgierige bezoekers zakten af richting het terrein waar vroeger de Materne- en McCainfabrieken stonden.

De bezoekers van de site werden er ontvangen door verschillende archeologen van All-Archeo die sinds augustus graven op de terreinen. De archeologen begeleiden de nieuwsgierigen op het Mercuriusterrein, ze wandelen er met hen van werkput naar werkput waarin ze sinds kort op zoek zijn naar sporen uit de geschiedenis van Grobbendonk. Tijdens de werkdagen gaan de verschillende archeologen op het terrein aan de slag met schop en truweel op zoek naar overblijfselen uit het verleden. Romeinen in Grobbendonk vraagt men zich wel eens af dan. Ja dus, al meer dan een eeuw ontdekken archeologen in Grobbendonk de ene na de andere vondst uit de Romeinse tijd. Grobbendonk was in de Romeinse periode een baandorp met een zeer belangrijke religieuze functie. Langs de wegen stonden maar liefst drie tempels, een badhuis en heel wat huizen.

Kinderen gingen zelf op zoek naar schatten op de Mercuriussite in Grobbendonk
Peter Vanderveken Kinderen gingen zelf op zoek naar schatten op de Mercuriussite in Grobbendonk
Een replica van een opgegraven beeldje tentoongesteld aan de Mercuriussite in Grobbendonk
Peter Vanderveken Een replica van een opgegraven beeldje tentoongesteld aan de Mercuriussite in Grobbendonk
Vele nieuwsgierigen volgden de rondleiding op de Mercuriussite in Grobbendonk
Peter Vanderveken Vele nieuwsgierigen volgden de rondleiding op de Mercuriussite in Grobbendonk
Met detectoren gaat men op zoek naar schatten op de voormalige McCain Site
Peter Vanderveken Met detectoren gaat men op zoek naar schatten op de voormalige McCain Site
Gids Henri Verbeeck neemt plaats tussen de talrijke opgegraven items die op de Mercuriussite reeds gevonden werden
Peter Vanderveken Gids Henri Verbeeck neemt plaats tussen de talrijke opgegraven items die op de Mercuriussite reeds gevonden werden
Eén van de opgegraven munten die in Grobbendonk gevonden werd
Peter Vanderveken Eén van de opgegraven munten die in Grobbendonk gevonden werdReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.