Anne Appeltans-Janssen neemt ontslag als gemeenteraadslid, Gert Fransen legt de eed af

Vanderveken
Anne Appeltans-Janssen (De Lokale Lijst) legde op 3 januri de eed af als gemeenteraadslid. Op 9 januari diende ze haar ontslag in met onmiddellijke ingang. Gert Fransen (De Lokale Lijst)  legde donderdag de eed af als gemeenteraadslid.

Anne Appeltans-Janssen diende haar ontslag in met onmiddellijke ingang wegens beroepsredenen. Toen Anne vorige legislatuur verkozen werd als OCMW-voorzitter gaf ze haar job als leerkracht op om zich volledig te focussen op haar activiteit in de politiek. Nadat ze deze legislatuur niet meer verkozen was moest ze op zoek naar een nieuwe job. Door haar huidige functie is het deontologisch niet aanvaardbaar om te zetelen in de gemeenteraad. Daardoor gaf ze de fakkel door aan de eerst in aanmerking komende opvolger.

Met de zin ‘ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen’ legde Gert Fransen (Lokale Lijst)  tijdens de eerste gemeenteraad de eed af als nieuw gemeenteraadslid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.