"Elke aflevering bekijken we 6 keer"

KOPPEL ONTLEEDT OP YOUTUBE WEKELIJKS ELK DETAIL IN DE MOL

Jenno Hallaert & Jolien Van Der Steen posten morgen een nieuwe vodcast.
Vanderveken Jenno Hallaert & Jolien Van Der Steen posten morgen een nieuwe vodcast.
"Een tip voor mijn opvolger? Pas héél goed op voor Jolien en Jenno!" Huidige Mol Gilles Van Bouwel spreekt klare taal over het Grobbendonkse Youtube-koppel. De twee ontleden in een wekelijkse vodcast élke aflevering van het nieuwe seizoen en hopen zo nog voor de laatste aflevering De Mol te kennen.

De grootste Mol-fans zitten zonder twijfel in Grobbendonk. Zelfs televisiezender VIER, die De Mol wekelijks uitzendt op maandagavond, contacteerde Jolien Van der Steen en Jenno Hallaert om hen in de eerste aflevering te stoppen. Nog voor het effectieve mollenspel begon, blikten Jolien en Jenno samen met Gilles Van Bouwel - die zich nog een paar weken De Mol mag noemen - vooruit op het nieuwe seizoen en de kandidaten. "Alle trailers die verschenen zijn van De Mol, alle affiches op straat, foto's van de kandidaten: we hebben ze allemaal tot in detail onderzocht. Wij zijn - ja, je mag dat gerust zeggen - bezeten van De Mol", lachen Jolien en Jenno.

Gilles Van Bouwel, de Mol van vorig seizoen, blikt in een filmpje van het koppel mee vooruit op de nieuwe kandidaten.
Repro Vanderveken Gilles Van Bouwel, de Mol van vorig seizoen, blikt in een filmpje van het koppel mee vooruit op de nieuwe kandidaten.

Buikgevoel

Vorig jaar starten ze met een Mol-vodcast op hun YouTube-kanaal. Van elke aflevering maken ze een filmpje waarin ze hun aanwijzingen en bedenkingen geven over de kandidaten, wie De Mol zou kunnen zijn en wie absoluut niet. "Mijn eerste buikgevoel zei vorig jaar direct dat Gilles de Mol zou zijn. Jenno niet, die dacht eerst iemand van de andere kandidaten. Maar vanaf aflevering vijf waren we ook effectief zeker dat Gilles De Mol was. Achteraf zijn we te weten gekomen dat alle kandidaten naar onze vodcasts keken en dat ze schrik hadden omdat we zo gevaarlijk dichtbij kwamen", lacht Jolien.

Geld in de pot

Hoe zij op het juiste pad komen? "Informatie van VIER krijgen we zeker niet. Wij spitten gewoon élke aflevering tot in detail uit. Een aflevering herbekijken we tot wel zes keer, waarbij we het beeld dikwijls op pauze zetten om in te zoomen of terug te spoelen", vertelt Jolien. Enkele tips voor het ontmaskeren van de Mol? Jolien en Jenno: "Het allerbelangrijkste is om bij te houden wie welke aflevering geld in de pot brengt. Iemand die veel geld in de groepspot brengt, maakt minder kans om de Mol te zijn. Wij letten ook op letters op muren. Soms kunnen die hints geven. Nog iets doordachter is het fragment net voor het einde van elke aflevering. De kandidaten mogen dan hun vragenlijst invullen. Stel dat Jessica - die er effectief uitligt - nu gezegd zou hebben 'ik denk dat Jolien de Mol is'. Dan weet je dat Jolien minder kans maakt om de Mol te zijn, want anders zou Jessica niet afgevallen zijn."

Kandidaat Bertrand

Serieus doordenken en voldoende notities maken, is een must. Het gaat zelfs zo ver dat het koppel de zoektocht naar de Mol meeneemt naar de slaapkamer. "Het gebeurt dat een van ons 's nachts plots wakker wordt met een ingeving", lachen Jolien en Jenno. Wie zou volgens hen de Mol zijn in dit nieuwe seizoen? "Dat weten we nu nog niet. Een buikgevoel hebben we nog niet gehad na de eerste aflevering. Op basis van al het persmateriaal op voorhand, hadden we wel een speciaal gevoel bij Bertrand. Hij oogt op zijn deelnemersfoto heel geheimzinnig, maar toch vriendelijk. We zullen de komende afleveringen moeten bestuderen om meer inzicht te krijgen", aldus het koppel. Jolien en Jenno zijn praktisch dagelijks bezig met hun vodcast. "We doen dit gewoon graag", zeggen ze. Waarom nemen ze dan niet zelf deel? Jolien: "Omdat we er zo hevig mee bezig zijn, zou de magie er voor ons af zijn. Moest er nu de Mol voor koppels bestaan, zouden we wel onze kans wagen."


Elke donderdag komt er op het YouTube-kanaal van Jolien en Jenno een nieuwe vodcast. De reacties die volgers geven, bespreekt het koppel ook in hun volgende video's. Jolien & Jenno volgen op hun kanaal: www.youtube.com/jolien&jenno