Zwembad De Lammekes hele zomer geopend vanaf 10 juli

De kogel is door de kerk: het openluchtzwembad De Lammekes gaat dan toch de hele zomer open, weliswaar pas vanaf 10 juli. "Eerder bleek het onmogelijk om voldoende redders te vinden", zegt burgemeester Marleen Mertens. De zonnekloppers kunnen er daarna wél tot het einde van de zomervakantie terecht voor een verfrissende duik. Nog even geduld dus.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen voor openluchtzwembad De Lammekes: de zoektocht naar voldoende redders. Dit jaar was de situatie wel héél nijpend. Het was zelfs lang onzeker of het zwembad überhaupt wel zou opengaan deze zomer. Een bijkomend probleem was dat er ook in het gemeentelijk zwembad in Strombeek-Bever, het Pierebad, een personeelstekort is door enkele langdurig zieken. "Vorige jaren losten we het tekort aan redders in De Lammekes op door wat verschuivingen te doen, maar dat gaat nu niet meer. Ook daar hebben we de uren moeten herschikken", liet sportschepen Tom Gaudaen (Open Vld) eerder weten.

Niet genoeg redders

Grimbergen is ook een van de weinige gemeenten met zowel een binnenzwembad als een openluchtzwembad.


Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) bevestigt nu dat de Lammekes wel degelijk opengaat en wel vanaf 10 juli. "Vroeger gaat niet omdat we het personeelsrooster niet volkrijgen. Er zijn simpelweg niet genoeg redders." De Lammekes is daarna alle dagen open van 12 tot 19 uur en dat tot en met 31 augustus. Op topdagen verwacht het openluchtzwembad telkens tussen 1.000 en 1.200 bezoekers. Voor de Grimbergenaren is het ook nog steeds iets goedkoper dan voor bezoekers van buiten de gemeente. (DBS)