Zette agent kind in heet bad?

Brussels justitiepaleis, waar de man zich zal moeten verantwoorden
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de man zich zal moeten verantwoorden
Een agent van de anti-agressiebrigade van de zone-Brussel Noord staat op 25 april terecht voor kindermishandeling. De 38-jarige man uit Grimbergen zette zijn vijfjarige stiefdochter in een heet bad.

De man werd eind december 2015 opgepakt nadat zijn vijfjarige stiefdochtertje met zware brandwonden was opgenomen in het brandwondencentrum. Het meisje bleek over 60% van haar lichaam zwaar verbrand. Al snel werd duidelijk dat haar stiefvader daarvoor vermoedelijk verantwoordelijk was. H. had een relatie met haar moeder, maar de verhouding met het meisje verliep allesbehalve makkelijk.

“Ik wist helemaal niet dat het water zo heet was”, verklaarde hij aan de politie. Wel gaf hij toe dat hij gefrustreerd was door zijn werk en dat alles in een opwelling gebeurde. De man werd door de onderzoeksrechter op verdenking van kindermishandeling onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar kwam een maand later al vrij onder voorwaarden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ann Van Holderbeke

    BESCHAMEND !! dat dit al meerdere jaren aansleept. Wat moet er gebeuren opdat het gerecht de feiten erkend als zware mishandeling. Het meisje is verminkt voor het leven om nog maar te zwijgen over het traumatische karakter van deze misdaad. Schaam u rechter en advocaten in deze zaak. Ik ben echter overtuigd dat uw oordeel zal getuigen van gerechtigheid en menselijkheid voor het jonge slachtoffertje. Ann V H